Actualitat - 22/12/2023

 

La Comissió de Vehicles Històrics ha elaborat un resum de les seves activitats durant l’any 2023 dins de l’especialitat de Ral·lis i Muntanya.

RAL·LIS

El Campionat de Catalunya de Ral·lis d´Històrics 2.023 ha constat de 8 proves puntuables aquest any, de les quals 7 son comunes per totes les especialitats.

El calendari l’han conformat els ral·lis de Lloret de Mar, Costa Brava, De la Llana – Ripollès, Ciutat de Valls, Empordà, Costa Daurada Legend Reus i 2000 Viratges. A aquestes set proves cal afegir el Ral·li Masies de Voltregà, puntuable per velocitat històrica i Ral·li Catalunya Històric puntuable per Regluaritat Sport, Regularitat, Legend RS i Legend.

Els guanyadors absoluts del Campionat en la categoria de Velocitat han estat novament la parella formada per Jordi Ventura i Josep Autet. F. Xavier Soler junt amb la Denisia Bianca i l´Ignasi Contijoch amb Xavier Mitjavila de copilot, han estat segons i tercers respectivament.

El títol de Regularitat Sport fou per Jordi Fanlo i Daniel Robledillo, seguits per Pau Romero i Jordi Auret en pilots i Antoni Moragas i Gil Tarabal en copilots.

Quant a la Regularitat, Carles Miró i Ivan Matavacas van repetir victòria. L´Esteban Munné juntament amb l´Olga Feliu van aconseguir el subcampionat i,finalment, Francesc Segú i Miquel Molist ocuparen la tercera posició.

Aquest any 2.023, cal destacar la participació d´un total de 552 vehicles participants, entre les categories de Velocitat, Legend, Legend RS, Regularitat Sport i Regularitat en les diferents proves puntuables. Aquesta dada representa un 61,68% del total de vehicles inscrits en aquestes 8 proves. 

MUNTANYA

El Campionat de Catalunya de Muntanya per Vehicles Històrics 2.023 ha constat de 7 proves puntuables: Pujada a Alcover, Sant Mateu, La Trona, Alp, Gironella, Sant Feliu i Ullastrell.

En velocitat, pel que fa a la copa de Catalunya de Muntanya per a Vehicles Històrics, el guanyador en Pre-93 ha estat Francesc Casaponsa per davant de Sergi Pavon i Albert Naval. En Pre-85 la victòria ha estat per Roger Iraberri seguit de Daniel Correa. Finalment en Pre-75 Marc Mañas ha guanyat el Campionat. Carlos Beltran ha estat segon.

Quant a la Regularitat Sport de Muntanya, el clar vencedor va ser Jorge Villasan, imposant-se a Josep García i Ricardo Jiménez.

Per l’altra banda, Ramon Martí guanyar la categoria de Regularitat, per davant de l´Eduard Falgas i de Josep M. Martí.

Cal destacar, l’augment de participacions de vehicles històrics en les categories de Velocitat, Legend, Legend RS, Regularitat Sport i Regularitat, arribant a les 185 en total. Aquesta dada representa un 38,00% del total dels vehicles inscrits en aquestes 7 proves.

Cal destacar l’esforç dels organitzadors, així com tot el personal humà que ha fet possible que aquesta temporada hagi sigut molt meritosa a nivell esportiu.

 

Comissió d'Històrics de la FCA