Actualitat - 06/09/2023

El 1r curs de Regularitat en Circuit, que es va celebrar el dissabte 9 de setembre al Circuit de Calafat, va resultar un nou èxit del programa DONA-GAS impulsat per la Federació Catalana d’Automobilisme, i dins del marc de les Classic Series. A les instal·lacions del traçat tarragoní es van reunir 22 noies –d’un total de 29 participants- disposades a iniciar-se en una activitat que es va fer conjuntament amb el programa MotorDona de RallyClassics i que va mostrar com cada cop hi ha més noies que tenen ganes de gaudir del nostre esport.

Aquest curs estava pensat per a pilots amateurs sense experiència prèvia que volguessin descobrir aquesta especialitat i va constar d’una part teòrica i un altre de pràctica. Va començar amb una xerrada motivacional a càrrec de la Gemma Carrió, una de les impulsores de DONA-GAS, qui també va explicar les coses que ja s’han fet fins ara, generant molt interès i noves expectatives entre l’audiència.

José Luis Marcó va ser l’encarregat de fer el curs teòric a tots els presents, impartint una classe magistral, donant a conèixer els detalls de les estratègies i les tàctiques que es fan servir dins el que és la regularitat en circuit.

A continuació, va arribar la part pràctica, sortint a pista cadascuna amb el seu cotxe. Primer va tocar habituar-se a la conducció dins del circuit i poder marcar temps de referència per tractar després, de repetir-lo en cursa. Es va tornar a entrar a l’aula una vegada marcats els temps, fent les correccions necessàries del traçat de les corbes, de la posició dins del cotxe, del fair-play i de les diferències que hi ha entre córrer en una especialitat de velocitat o regularitat.

Després les alumnes van tornar a sortir a la pista per veure fins a quin punt eren capaces de replicar els temps de referència, que podríem qualificar com a tandes de carrera. El tancament de la jornada es va fer novament a l’aula després de repassar al detall l’activitat.

L’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, ja sigui pel foment del nostre esport com perquè respon a una voluntat tangible d’inclusió i sensibilitat dins de l’esport femení.