Alejandro Mauro – Diego Sanjuan (Skoda Fabia 2) guanyen el 36è Rally Empordà

• David Espasa-Etna Espasa (Porsche GT3) guanyadors del Ral·lisprint
  • Albert Rosa-Jordi Ibarra (Peugeot 205 GTI 1.9) guanyadors de la Regularitat Sport
  • Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) guanyen a Regularitat

El passat dissabte, amb seu a la ciutat de La Bisbal d’Empordà i organitzat per l’Escudaria Baix Empordà, es va disputar el 36è Rally Empordà, puntuable pel Campionat de Catalunya Ral·lis d’asfalt, que a més, també puntuava pel Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Junior, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d’Asfalt, els Campionats de Catalunya de Regularitat i de Regularitat Sport,  el Volant Racc, la Challenge Michelin, la Challenge Pirelli i la Challenge Saxo 8v.

Amb 92 vehicles inscrits va començar el ral·li que constava de quatre trams a doble passada, Els Àngels (11,434 km), Santa Pellaia (7,996 km), Sant Grau (13,333 km) i La Ganga (6,332 km) que hi sumaven un total de 317,048 km dels quals 77,988 km eren cronometrats.

Ja des del primer tram cronometrat Xavier J. Vidales-Jordi Hereu (Skoda Fabia Rally 2 EVO) volien marcar el ritme, però una punxada i posterior sortida de carretera els deixava fora de la lluita. A partir d’aquest moment, Alejandro Mauro-Diego Sanjuan van marcar el ritme al primer bucle guanyant el dos trams restants. Ja a la tarda,  es va declarar una lluita entre els dos primers classificats durant tot el bucle, guanyant dos trams cadascun. Així doncs, Alejandro Mauro- Diego Sanjuan van guanyar cinc dels vuit trams, mentre que Xavier Domènech-Susanna E. Cercadillo (Porsche 997 GT3 RS) van guanyar dos trams i Xavier J. Vidales-Jordi Hereu un.

Al final, en el Campionat de Catalunya de Ral·lis el guanyador va ser el tàndem format per Alejandro Mauro-Diego Sanjuan (Skoda Fabia Rally EVO 2), la segona posició va ser per Xavier Domènech-Susanna E. Cercadillo (Porsche 997 GT3 RS), i tercers van quedar la parella formada per Eduard Viñolas-Isaac Borrell (Skoda Fabia).

Pel que fa al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints els guanyadors van ser la dupla formada per David Espasa-Etna Espasa (Porsche GT3), seguits a la segona posició per Javier Marín-David Cendra (Peugeot 107 Maxi) i tercers classificats Salvador Figueras-Sara Velasco (Renault Clio Sport 3).

A la resta de Campionats i Trofeus, Jordi San Andrés-Blas C. Cabrero (Peugeot 106 S16) van ser els guanyadors al Trofeu Junior. Eric Banús-Ruben Muñoz (Citroen Saxo VTS 8v) van ser els primers al Campionat de Catalunya de Promoció i també primers a la Challenge Saxo 8v. Arnau Bartés-Miquel Velilla van ser els guanyadors al Volant Racc, mentre que Xavier Domènech-Susanna E. Cercadillo ho feien a la Challenge Michelin i Àlex Font-Joan Font (Seat Ibiza Cupra) a la Challenge Pirelli.

Pel que fa a la Regularitat Sport, els guanyadors van ser la dupla formada per Albert Rosa-Jordi Ibarra (Peugeot 205 GTI 1.9), seguits a la segona posició per Carles Bracons-Jordi Bustins (BMW 323i) i tercers classificats Jorge Auret-Gil Tarabal (Peugeot 205).

Mentre que a Regularitat, els guanyadors van ser la parella formada per Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), seguits a la segona posició per Francesc Segú-Sergi Giralt ((Volkswagen Golf GTI MK2) i en tercera posició Esteban Munné-Olga Feliu (Volkswagen Golf GTI MK1).

Imatge: Todomotor66