Actualitat - 08/10/2018

Novena edició del Ral·li Ciutat de Valls, puntuable per a la Copa de Catalunya de Ral·lis d’asfalt. Organitzada per l’escuderia Costa Daurada, la prova constava de tres especials, que els participants havien de completar dues vegades. Prop de 70 equips van prendre part en la cursa que puntuava també per al Trofeu Catalunya de Ral·lisprints, el Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior i les copes de Regularitat Esport i Super Esport.

Albert Orriols i Lluís Pujolar, a bord de l’habitual Skoda Fabia R5, es van posar al capdavant de la classificació des del primer tram. La parella va marcar els millors temps en totes les especials cedint només un escratx en la primer passada per Forés. Al final, aconseguirien la victòria, segona de la temporada en el seu compte particular.

Sergi Pañella i César Crespo, amb un Mitsubishi EVO X, van aconseguir esgarrapar un escratx al tàndem guanyador, arribant a posar-se a només 9 segons al final del primer bucle. En la segona part de la cursa les diferències es van eixamplar. Pañella i Crespo però van mantenir el segon lloc, imposant-se entre els participants de la Challenge Michelin.  

El podi el van completar Marc Jiménez i Daniel Muntadas, amb un Citroën C2. La parella va situar-se en posicions de podi a l’inici del segon bucle, un tercer lloc que no van abandonar. A més, s’endurien també la Copa Pirelli.

El Ral·li Ciutat de Valls era puntuable també per al Trofeu Catalunya de Ral·lisprints El triomf va ser per a Sergio García i Ariadna Martínez, amb un Citroën AX. La segona posició va ser per a Oriol Avilés i Brigitte Saurí, amb un Citroën Saxo. El podi el completarien José Luis Vinagre i Miquel Velilla, amb un Renault Clio, gràcies al bon temps aconseguit en la darrera especial.

Pel que fa al Campionat de Promoció, la victòria va ser per a David Molero i Pedro Sánchez, amb un Peugeot 206. Eduard Ferran i Òscar González, amb un Ford Focus, van ser segons, primers entre els participants del Trofeu Júnior. El podi del Campionat promogut per la Federació el van completar Josep Segalàs i Xavier Carulla, amb un Renault Twingo.

El Ral·li Ciutat de Valls va comptar també amb els participants de la Copa de Catalunya de Regularitat, tant Sport com Súper Sport. En la categoria de Regularitat Super Sport el primer lloc va ser per a Xavier Domingo i Jordi Vilagrà, amb un Porsche 911. El podi el van completar Joan i Jordi Galtés, amb un BMW 325 E30. La tercera posició va ser per a Joan Miquel Sànchez i Joan Font, amb un BMW 325.

Pel que fa a la Regularitat Sport el triomf va ser per a Antoni Verdaguer i Maria Jesús Mora amb el seu Porsche 944. El segon lloc va ser per a Jordi Auret i Joan Baptista Esquius, amb un Renault 5 GT Turbo. Completaven el podi Joan Josep Colina i Francisco Fernández, amb un Toyota Celica GT4.  

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de Ral·lis, que es disputarà sobre terra, serà el Ral·li Torrefeta i Florejacs-El Llor del 3 de novembre.