Actualitat - 20/11/2018

El Circuit d’Alcarràs, al Segrià, va posar punt i final a la temporada del Campionat de Catalunya de Kàrting, amb la celebració d’un total  de 10 carreres corresponents a les categories Aleví-Benjamí, Cadet, Júnior i Sènior, a més de l’Open RACC.

El mal temps va protagonitzar la jornada dominical amb estones de pluja i vent . Es tractava d’un cap de setmana decisiu i això es va acabar traduint a la pista, amb constants canvis de rodes, avançaments i maniobres arriscades dels joves valors de l’automobilisme català a la recerca del millor resultat possible.

Les primeres carreres van ser les corresponents a l’Open RACC, el certamen de promoció de l’automobilisme que es disputa juntament amb el Campionat de Catalunya i que van tenir al mateix protagonista, Marc Prat, que es va imposar en les dues curses i es va adjudicar el títol. Jordi Fortuny i Josep Codina, segon i tercer respectivament, van completar el podi en la primera carrera. Codina repetiria podi en la segona carrera, per davant d’Aleix Costa.

El millor entre els benjamins va ser Aleix Piñera que va imposar-se en les dues curses de la jornada. El menut pilot, que ja tenia assegurat el títol, aconseguia així el ple de victòries, ja que ha guanyat totes les curses en que ha participat.

Mikel Merino també va fer un doblet a Alcarràs i assegurava així el títol de la categoria Aleví. En la primera cursa va superar Louis Leveau i Raúl Zunzarren, segon i tercer respectivament. La segona cursa va tenir un final emocionant amb tres pilots en el mateix segon. Quim González ocuparia el segon lloc i Adrià Mustienes, el tercer.

En Cadets, el dominador va ser Pol Chaos vencedor en les dues carreres. Juan Manuel Montes i Eloi González el van acompanyar al podi en la primera cursa. González seria segon en la segona, amb Federico Scalvini, tercer. Dos podis que van valer a Eloi González per sumar els punts suficients per endur-se el Campionat.

Els dos podis de la categoria Júnior van tenir els mateixos protagonistes, amb una victòria per a Marc Pernía i una altra per a Javier Lara. Miguel Peiró va ser segon en ambdues. El títol en la categoria Júnior va ser per a Samuel Bean.

Marc Ribas va pujar dos cops al podi de la categoria Sènior. En la primera carrera com a vencedor per davant de Josep Vea i David Martínez Fugardo. En la segona, com a segon classificat, darrere Marc Fugardo, superant per només una dècima Joan Sabater. Després d’aquest resultat Ribas és Campió de Catalunya de la categoria.

El Campionat de Catalunya de kàrting, bressol de les promeses de l’automobilisme català, tornarà la temporada vinent amb més dosis d’emoció i competitivitat.