Actualitat - 29/04/2019

Almacelles, al Segrià, es va estrenar el passat cap de setmana en una prova del Campionat de Catalunya de Trial 4x4, un certamen que compta amb un bon nombre de seguidors i aficionats a l’off-road..

La lleidatana era la segona prova de la temporada d’un calendari  que es composa aquest any de cinc cites. Organitzada pel Club Amics del Motor d’Almacelles i el Club Trial 4x4 Catalunya, la prova va aplegar una quinzena de vehicles, distribuïts en tres categories: Vehicles de Sèrie, Millorats i Prototips.

El circuit estava format per 5 zones d'anada i tornada on els pilots havien de demostrar la seva habilitat i perícia per cometre el mínim de penalitzacions possibles.

Els pilots poden comptar amb el suport del motxiller, que avalua des de l’exterior del vehicle la millor traçada per superar els obstacles de cada zona.

Entre els vehicles de Sèrie, la victòria se la van adjudicar Miquel Hernández i el seu motxiller Alberto García, amb un Jeep Wrangler que van deixar a zero la targeta en dues de les dotze zones del recorregut. Aleix Casas i el motxiller Ricard Martínez, amb un Range Rover, van acabar segons, amb més precisió i menys problemes en les segones passades per cada una de les zones. Alejandro Díaz, al volant d’un Toyota Land Cruiser, va fer un recorregut molt regular però es va encallar en les zones 11 i 12, fet que el va relegar al tercer lloc en la classificació final.

Xavier Bargalló, amb un Land Rover Defender, va ser el millor de la categoria de Vehicles Millorats i, juntament amb el seu motxiller Alfons Margarit, van deixar la targeta a zero en tres de les dotze zones del circuit. El segon lloc, amb només un punt més de penalització, va ser per a Josep Emilio i el seu assistent Xavier Serra, que participaven amb un Mercedes GE. Finalment, el tercer lloc de la categoria va ser per a Florenci Rius, amb el seu habitual Range Rover, que tot i la seva perícia es va haver d’esforçar de valent per superar alguna de les zones.

La participació de vehicles prototips afegeix sempre a les proves molta espectacularitat. Els prototips van deixar mostres a Almacelles de la seva capacitat per superar obstacles en llocs inverosímils. Albert Puig i Jaume Puig, amb un prototip Rockbug, es van endur la victòria de la categoria, deixant mostres d’una gran habilitat.

Gerard Pallejà pilotava un Nissan Prototype i, juntament amb el motxiller Guillermo Maluenda, van deixar en blanc la targeta de penalitzacions en una de les zones. En un parell més va tenir problemes per superar els obstacles i va acabar el recorregut en segona posició de la categoria.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Trial 4x4, tercera de la temporada, tindrà lloc al circuit de les Comes de Castellterçol el proper 12 de maig.