Actualitat - 12/04/2010

XII AUTOCROSS “CIUTAT DE LLEIDA”

Lleida, a 11 d’Abril de 2010.- Aquest cap de setmana s’ha disputat a Lleida la segona prova puntuable pel Campionat d’Espanya d’Autocròs, que també puntua pel català de l’especialitat. Destaquem la presencia dels actuals campions d’Espanya en les seves respectives divisions, així com la participació de Dani Solà, amb un Demon Car en la categoria dels Car-Cross.
La cursa, organitzada en aquesta ocasió per l’Escuderia Lleida, va ser un èxit en tot els sentits. Des de la bona afluència de públic o els 130 pilots inscrits en les diferents divisions, com pels podis aconseguits pels seus pilots, que es van emportar tres de cinc victòries a les finals ‘A’ i un ple en la divisió II, on els tres pilots de la categoria pertanyien a l’escuderia.
La primera de les esperades ‘finals’ del cap de setmana va ser la de la divisió II-A. Joel Guerrero, de l’Escuderia Lleida amb un Peugeot 205 va pujar a l’esglaó més alt del podi, mentre David Urban amb Citroën Saxo i Vicente de la Torre, també amb Peugeot 205, l’acompanyaren al podi. De la Torre, a més, va realitzar la volta ràpida amb un temps de 49.031.
A la Div.II, l’ex campió d’Espanya, Toni Canovas amb Opel Astra es va endur la victòria, anotant la segona per la Escuderia Lleida. Canovas, que va dominar la cursa de principi a fi, va veure compromesa la seva posició destacada durant els últims girs, on un fortíssim Joan Salichs amb el seu Seat Ibiza, va creuar la meta a tant sols 0.096. Tercer va ser Jesús Jiménez, també amb Seat Ibiza, que va acabar a més de 16 segons dels seus predecessors. La millor volta se l’adjudicà Joan Salichs amb un temps de 49.018.
La tercera de les finals la protagonitzaven els pilots de la divisió I. Jose M Diego, que arribava líder a la segona cita de la temporada, va patir problemes mecànics durant les mànigues del matí en patir un conat d’incendi que no li va impedir prendre part a la final, però aquests problemes mecànics varen sorgir novament, obligant-lo a abandonar. El guanyador va ser Jesus M. Lorente amb un Peugeot 206 E1, seguit de Salvador Fugardo i Manel Fugardo, ambdós amb els seus respectius Peugeot 306 E1, que tancaven el podi. Salvador Fugardo realitzava la millor volta de la cursa amb un temps de 48.157.
A la divisió III, novament un pilot de ‘casa’, es a dir, de l’Escuderia Lleida, va aconseguir la victòria. Juan C Barredo, amb un Formula JCB, va creuar la meta seguit a menys d’un segon per David Pascual, amb un Formula Hayabusa. Pablo Fernández, amb un Formula Bmw, pujava al tercer esglaó del podí.
La última de les finals, potser una de les més espectaculars i esperades del cap de setmana, la protagonitzaven els Car-Cross. Des de l’inici de la cursa, Marc Roma amb Speed Car XTRM va dominar la cursa. No obstant, a l’última volta, els seus immediats perseguidors el van adelantar d’un en un, deixant-lo sense podi. Iago Caamaño va anotar-se la primera victòria de la temporada, així com la volta ràpida amb un temps de 45.586, seguit de Sergio Bello, segon i Alberto Montalbán, tercer. Tots tres pilots conduïen un Speed Car XTRM.
La propera prova del Campionat d’Espanya d’Autocròs, puntuable alhora pel català, es disputarà el dia 6 de juny a Mollerussa. Tanmateix, la propera prova prevista del català de l’especialitat es celebrarà el proper 2 de Maig a Masquefa.