Actualitat - 14/03/2023

Les dones que s’inscriguin per participar en la jornada tècnica i de selecció de kàrting del programa DONA-GAS comptaran també amb l’ajut de la Belen García. Les proves es faran el 25 de març al Circuit d’Osona i la pilot de l’Ametlla del Vallès els donarà consells i motivació per millorar les seves prestacions de cara a assolir la fita.

Belen Garcia, de 23 anys (26 de juliol de 1999), ha participat aquest hivern en l’Asian Le Mans Series amb l’equip Graff Racing i un Ligier JS P320. La pilot catalana va córrer en les temporades 2021 i 2022 a les W Series, el primer campionat 100% femení de monoplaces, i en el qual l’any passat va acabar cinquena i va ser segona a la cursa del circuit francès del Paul Ricard.

MÉS SOBRE DONA-GAS

La jornada tècnica de selecció DONA-GAS del dia 25 de març està adreçada a noies de 12 a 17 anys, amb una alçada mínima de 150 cms i que mai hagin tingut llicència FCA. Les interessades opten a fer una temporada de Kàrting amb els següents beneficis: Llicència i inscripció incloses a 4 proves que es faran al llarg del 2023. El kart serà aportat pel programa així com totes les despeses de la competició. La granota serà cedida per la FCA, cortesia de Marina Racewear (a retornar a final de temporada). Serà necessari el permís del tutor/tutora de la noia i la seva presència el dia de la selecció.

La Berta Ràfols serà mentora del Programa de kàrting.

L’objectiu del programa DONA-GAS és incorporar el major nombre possible de dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. El programa té tres potes importants: kàrting, ral·lis i oficials.

Totes les dones que vulguin aspirar a entrar en el programa s’hauran d’inscriure prèviament a través de les informacions que hi ha de DONA-GAS tant a les xarxes socials com al web de la Federació Catalana d’Automobilisme (https://www.fca.cat/ca/dona-gas).