Actualitat - 13/11/2017

El Circuit de Calafat va acollir el cap de setmana la celebració del Calafat Revival, una festa del motor organitzada per V-Line tot commemorant el 43è. aniversari del traçat. El míting constava de dues jornades amb diferents competicions, exhibicions i activitats, que van aplegar molts aficionats. La de dissabte incloïa la disputa de les carreres  del Campionat de Catalunya de Velocitat. Els 250 quilòmetres de Calafat va ser el plat fort de la jornada dominical, que completaven altres curses com la BMW Emotion o la Porsche Passion.

Alex Cosin es va imposar en la primera de les curses del Campionat de Catalunya de Velocitat després de 10 voltes al traçat tarragoní. Al volant d’un BMW M3, Cosin va creuar la meta amb un avantatge de més d’11 segons respecte el segon classificat. Un segon lloc que va ser per a Arturo Espuny, que participava amb un Renault Clio Cup. El podi el completaria Ana Álvarez, amb idèntica muntura.

La segona de les curses va ser molt disputada, amb una emocionant lluita per la primera posició. La victòria, per poc més d’un segon, va ser per a Henk Van Zoest, als comandaments d’un Renault Clio Cup. La segona plaça va ser per a Ana Álvarez, que després de la tercera posició en la primera carrera aconseguia així pujar al podi per segon cop. Jorge Manuel Vila, amb un altre Renault Clio va ser tercer, millorant el cinquè lloc aconseguit en la primera de les curses.

La segona edició dels 250 quilòmetres de Calafat va protagonitzar la jornada de diumenge. Es tracta d’una prova de resistència d’hora i mitja de durada oberta a Turismes, GT o Sport Prototips, amb homologació fins el 1999. Els primers 40 minuts de la carrera puntuaven per al Campionat de Catalunya de Clàssics. La victòria va ser per a Jordi Puig, al volant d’un Porsche 993. La segona posició va ser per a Albert i Àlex Cosin, als comandaments d’un BMW M3, que van quedar a dues voltes del vencedors. El podi del català el completarien Juan Casino i Francesc Gutiérrez, amb un Renault Clio Cup, que van fer 21 voltes al traçat, tres menys que el guanyador.

Aquest Calafat Revival va ser la darrera cita de la temporada dels campionats de Catalunya de circuits.