Actualitat - 02/07/2018

El circuit del Serral de la Verdolaga de Castellbisbal va ser escenari de la tercera prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Trial 4x4.  Un certamen que aquest any es composa de quatre proves. A Castellbisbal hi van prendre part una desena de vehicles, distribuïts en tres categories: Vehicles de Sèrie, Millorats i Prototips.

Organitzada per Potarrojos Competició, la prova constava de deu zones que els participants havien de completar tant d’anada com de tornada. El recorregut posava a prova la perícia dels participants al volant en una jornada assolellada que va ser seguida en directe per molts aficionats al món del motor.

En la categoria A1, de vehicles de sèrie, sense cap modificació, la victòria va ser per a Eduard González, amb un Jeep Wrangler.

Josep Emilio, al volant d’un Mercedes GE, va ser el millor en la categoria A2, de vehicles de sèrie però amb bloqueig i suspensió millorada. Emilio repetia així el triomf aconseguit en la prova anterior, a Castellterçol.

El segon lloc va ser per a Miguel Hernández i el seu motxiller Alberto García, amb un Jeep Wrangler. El podi el van completar Alejandro Díaz i José Alvarez, que participaven amb un Toyota Landcruiser. 

Pel que fa a al categoria B, de vehicles millorats, la victòria va ser, de nou, per a Florenci Rius, amb un Range Rover 3.5, que va completar el recorregut deixant la targeta a zero en sis de les zones. El segon calaix del podi va ser per a Xavier Bargalló i Alfons Margarit, amb un Land Rover Defender.

La participació de vehicles prototips afegeix aquesta temporada un plus d’espectacularitat a l’especialitat, en especial per la capacitat d’aquests vehicles de sortejar obstacles inversemblants.

Albert Puig i el seu motxiller Jordi Vilardebó es van imposar en aquesta categoria, després de completar el recorregut marcant el menor nombre de penalitzacions amb el seu Toyota Proto. La parella té ja el campionat a l’abast després d’haver també obtingut el triomf en les dues cites anteriors.

Gaietà i Lluís Mestieri, amb un Suzuki Samurai Proto, van acabar segons després de completar el recorregut amb accions de mèrit i gran habilitat. El podi en la categoria el va completar Claudi Vivet, amb el seu motxiller Marc Dodas, que participaven amb un Suzuki Samurai Proto.

La darrera prova del Campionat de Catalunya de Trial 4x4 tindrà lloc a Santa Maria de Miralles, a l’Anoia, el proper 23 de setembre.