Actualitat - 30/05/2018

Castellterçol, al Moianès, va acollir el passat cap de setmana la segona prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Trial 4x4, un certamen que ha retornat aquest any després de dues temporades d’absència.

El calendari  es composa de quatre cites. A Castellterçol hi van prendre part una quinzena de vehicles, distribuïts en tres categories: Vehicles de Sèrie, Millorats i Prototips.

Organitzada pel Club Trial 4x4 Catalunya, la prova constava de cinc zones que els participants havien de completar en ambdós sentits. La pluja dels darrers dies ha augmentat la complexitat del recorregut.

En el trial 4x4 és important la feina del motxiller, que ajuda des de fora el pilot a superar les zones. Habilitat i estratègia es combinen a la perfecció per completar les zones amb el mínim de penalitzacions possible. En la categoria A1, de vehicles sense cap modificació, la victòria se la va adjudicar Eduard González i Antonio Valverde, amb un Jeep Wrangler. Manolo López, que pilotava un Nissan Patrol, va ser segon.

Josep Emilio, al volant d’un Mercedes GE, amb el seu motxiller Xavier Serra, va ser el millor en la categoria A2, de vehicles de sèrie però amb bloqueig i suspensió millorada. Emilio va aconseguir deixar a zero la targeta en tres de les deu zones.

El segon lloc va ser per a Miguel Hernández i Alberto García, amb un Jeep Wrangler, mentre que Alejandro Díaz i José Alvarez, que participaven amb un Toyota Landcruiser, van completar el podi de la categoria.

Pel que fa a al categoria B, de vehicles millorats, la victòria va ser per a Florenci Rius, amb un Range Rover 3.5, que va completar el recorregut deixant la targeta a zero en cinc de les zones. El segon calaix del podi va ser per a Xavier Bargalló i Alfons Margarit, amb un Land Rover Defender. La tercera posició la va ocupar Josep Autet, als comandaments d’un Range Rover, amb Sadurní Roquet, fent les feines de motxiller.

La participació de vehicles prototips afegia a la prova més espectacularitat a la que ja de per sí té aquesta especialitat.

Els prototips van deixar mostres de la seva capacitat per superar obstacles en llocs complicats. Albert Puig, amb un Toyota Proto, es va endur la victòria de la categoria, com ja havia succeït en la primera prova de la temporada a Avià. Acompanyat per Jordi Vilardebó, Puig va completar el recorregut deixant mostres de la seva habilitat.

Gaietà Mestieri, amb un Suzuki Samurai Proto, va acabar segon, amb accions de gran destresa que van aixecar els aplaudiments del públic. El podi en la categoria el va completar Claudi Vivet, amb el seu motxiller Marc Dodas, que participaven amb un Suzuki Samurai Proto, i que van acabar amb només dos punts de penalització més que l’anterior.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Trial 4x4 tindrà lloc a Castellbisbal el proper 1 de juliol.