Actualitat - 13/05/2019

Tercera cita de la temporada del Campionat de Catalunya de trial 4x4. La prova va tenir com a escenari el circuit de les Comes a Castellterçol, al Moianès. Organitzada pel Club Trial 4x4 Catalunya, la prova va aplegar més d’una desena de vehicles, distribuïts en tres categories: Vehicles de Sèrie, Millorats i Prototips. Els participants van haver de superar quatre zones d'anada i tornada i demostrar la seva habilitat i perícia per evitar cometre el menor nombre de penalitzacions possibles. Com en totes les proves, els pilots poden comptar amb l’ajuda externa del motxiller, que avalua la millor traçada que ha de fer cada vehicle per superar els obstacles de les zones.

Entre els vehicles de Sèrie, Miquel Hernández i el seu motxiller Alberto García, amb un Jeep Wrangler van repetir la victòria aconseguida a Almacelles després de deixar a zero la targeta en dues de les vuit zones del recorregut. Alejandro Díaz, al volant d’un Toyota Land Cruiser, va ser segon després de tenir problemes per superar les dues darreres zones. Miquel Àngel Hernández, amb un Range Rover, va marcar dos zeros en dues zones però la dificultat en les segones passades per cada una de les zones el va relegar al tercer lloc en la classificació final.

Xavier Bargalló, amb un Land Rover Defender, va ser de nou el millor de la categoria de Vehicles Millorats i, juntament amb el seu motxiller Alfons Margarit, van deixar la targeta a zero en sis de les vuit zones del circuit. El segon lloc, amb quatre més de penalització, va ser per a Florenci Rius, amb el seu habitual Range Rover. Finalment, el tercer lloc de la categoria va ser per a Josep Emilio i el seu assistent Xavier Serra, que participaven amb un Mercedes GE. La parella va fer el recorregut amb menys temps però l’excés de penalitzacions en tres zones els van deixar sense opcions de victòria.

L’espectacularitat dels vehicles prototips va ser present a Castellterçol. Són vehicles adaptats per superar obstacles i llocs inverosímils. La victòria en aquest apartat va ser per a Albert Puig, amb Jaume Puig assistint-lo, amb un prototip Rockbug, deixant mostres d’una gran habilitat.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Trial 4x4, penúltima de la temporada, tindrà lloc al setembre a Santa Maria de Miralles.