Actualitat - 18/04/2011

El bon temps i les altes temperatures han acompanyat aquest diumenge la segona de les proves dels Campionats de Catalunya d’Automobilisme en Circuits. El traçat lleidatà d’Alcarràs ha estat l’escenari de les curses puntuables pel Campionat de Catalunya de Turismes, la Copa FCA Iniciació, el Campionat de Catalunya Open Fórmula, el Campionat de Catalunya Fórmula Mix i les Eco Sèries, aquestes últimes cada cop més concorregudes amb les seves categories d’Eficiència i Regularitat. A més, en turismes, la graella es veia animada amb la presencia dels participants del Campionat de Velocitat de la Comunitat Valenciana.
Campionat de Catalunya de Turismes
Henk Van Zoest, amb un Seat León 1800, va anotar-se amb claredat la primera de les curses, aconseguint obrir una escletxa envers Xavier Bonet qui, amb un Renault Clio RS C, es va jugar la segona plaça amb el Mini Challenge de Marc Toscas; emportant-se-la finalment per només 234 mil•lèsimes. Van Zoest es va proclamar també guanyador de la D3, de la qual en aquesta ocasió n’era l’únic representant. La D2 va anar a parar a mans de Bonet, seguit per Marc Toscas. Daniel Correa, també amb un Renault Clio RS C, va tancar el podi de la categoria. Pel que fa a la divisió més petita, la D1, el triomf se’l va endur el participant de la Copa FCA Iniciació Joaquim Roig, seguit pel Mazda MXS 1.8 d’Eusebio Martínez i el Golf del també participant de la Copa FCA Iniciació Miquel Serral.
La segona de les curses va tenir com a nota negativa l’abandonament de Van Zoest que amb problemes a la direcció del seu Seat León 1800, va preferir aturar-se i evitar un incident sobre la pista. Eduard Lázaro va aprofitar-ho per anotar-se la victòria de forma còmoda en D2, per davant del Mini de Marc Toscas. Tercer en D2 quedava Oscar Correa. La D1 repetia el podi de la primera cursa; Joaquim Roig primer, seguit d’Eusebio Martínez i Miquel Serral tercer.
Copa FCA Iniciació
En la segona cita de l’any de la nova iniciativa de la FCA, Joaquim Roig ha fet de nou gala de les bones maneres que ja li van fer adjudicar-se una de les victòries a l’anterior cursa a Castellolí. En aquesta ocasió, s'ha endut els llorers per partida doble, essent segon, també per partida doble, en Miquel Serral, ambdós pilotant el vehicle únic del certamen, el VW Golf GTI.
Campionat de Catalunya Open Fórmula + Copa de Catalunya Júnior
La primera cursa de l’any en la categoria Open Fórmula compartia graella, de forma excepcional, amb els participants de la Fórmula Mix. Victor Valiente, a bord del seu Nissan Fórmula 2000 habitual, no ha tingut problemes per imposar-se en les dues curses. Segon classificat ha estat el pilot de l’equip Emilio De Villota.com, Nicolás Canals, qui a més ha estat el guanyador en la Júnior, categoria reservada als menors d’edat.
Campionat de Catalunya de Fórmula Mix.

El duel entre els germans Martínez, Raúl i Rubén, ha estat punt calent de les curses de la Fórmula Mix. Amb la primera posició scratch, decantada en ambdues mànegues de cursa, en favor de l’espectacular Norma M20F d’Angel Amilibia, el centre d’atenció ha estat la lluita per la segona i tercera posició del podi que han protagonitzat els esmentats germans, a bord de sengles Speed Car. Si a la primera mànega era Rubén Martínez qui aconseguia el segon calaix del podi per escasses mil•lèsimes; a la segona, Raúl Martínez aconseguia treure el màxim del vehicle de la marca de Mollerussa, imposant-se al seu germà també per un estret marge. El tercer CM i quart classificat de la general, ha estat el de José Rubio, qui amb problemes per posar a punt les noves suspensions del seu vehicle, s’ha vist endarrerit.
Pel que fa a la categoria M1, la qual estava composada avui en la seva totalitat pels Garbí MK-1, Joan Jensana ha estat qui s’ha anotat la primera de les sèries, seguit de ben a prop per Albert Soler. El podi en aquesta primera cursa l’ha completat, després d’una lluita amb Fabio Annunziatta, Harry Grundner. Precisament Harry Grundner ha estat qui s’ha endut el gat a l’aigua en la segona de les sèries, secundant-lo en aquesta ocasió Joan Jensana i Deo Millan, copant la segona i tercera posició del podi respectivament.
Copa Catalunya Eco Sèries
Un total de 12 equips s’han donat cita en aquesta nova cursa de les Eco Sèries, entre vehicles propulsats per gasolina, gasoil, GLP i electricitat. El guanyador en la categoria d’Eficiència ha estat el BMW 320D pilotat per Joan Dalmau i Luís M. Reyes, que han aconseguit completar un total de 23 voltes al traçat de 3,743 quilòmetres sense superar el consum de 7 litres de combustible; emportant-se alhora el triomf en E3. A continuació, s’ha classificat el Mini D de Rafael Cid, segon en E3 i tancant el podi el Fiat 500 Twin Air de Domingo Molés i Ivan Molés, primer en la E2 de vehicles de gasolina.
Pel que fa a la classificació de regularitat, Ivan Cano s’ha fet amb el triomf al volant d’un Nissan Micra GLP, seguit pel BMW 320D de Joan Dalmau i Luis M. Reyes. Rafael Cid amb el Mini D ha ocupat el darrer calaix del podi.
Entre els vehicles elèctrics, Samuel Hunter ha imposat el seu Tesla Roadster i s’ha endut la victòria. En segon lloc, s’ha classificat Giuseppe d’Alessandra amb un Tazzari Elèctric.
La propera cita dels Campionats de Catalunya d’Automobilisme està programada pel cap de setmana del 14 i 15 de maig, en aquesta ocasió al clàssic Circuit de Calafat (Tarragona).