Actualitat - 14/10/2020

Després de l'anunci emès ahir per la Unió de Federacions Esportives Catalanes,  posterior a una reunió amb el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, en el que ens va comunicar el possible escenari de suspensió esportiva de totes les competicions d'àmbit català, avui, malauradament ens arriba la confirmació per part del PROCICAT. 

Per tant, i després de la confirmació oficial,  s'aturaran totes les competicions esportives d’àmbit català  fins el 29 d'octubre.

Aquesta  mesura  es pren  dins de les severes restriccions  que estableix el govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies. 

La FCA, compromesa en la lluita contra la propagació del virus, assumeix les mesures adoptades i atura les competicions per contribuir a evitar la mobilitat durant els caps de setmana a tot Catalunya.

Aquesta decisió, que encara haurà de validar un jutjat, no afectarà els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives, ni els gimnasos, i farà posposar competicions federades d'àmbit català. Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional.

En el cas de l’automobilisme català, l'única prova que es veurà afectada serà la Volta Osona prevista per aquest cap de setmana que queda ajornada.

D'altra banda, les proves del Mundial de Rallycross al Circuit de Barcelona-Catalunya, el XVII Ral·li Costa Brava Històric i el XXVIII Premi Ara Lleida d'Autocròs es celebraran com estava previst en ser les dues primeres proves de caràcter internacional, i la tercera, puntuable per al Campionat d’Espanya i preinscripció per el Campionat Europeu estant totes elles sota les estrictes mesures dels protocols COVID de la FCA i d'altres estaments aprovades per la Generalitat.

La FCA desitja que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que es pugui retornar a l'activitat amb normalitat el més aviat possible.