Actualitat - 05/05/2023

La Federació Catalana d'Automobilisme i el Reial Automòbil Club de Catalunya obren una convocatòria de DONA-GAS per assistir a una Jornada d'Iniciació als Ral·lis, que tindrà lloc el dissabte 27 de maig de les 9:30 a les 13:30 hores i el punt de trobada serà l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Osormort, Osona. Totes les interessades s'han d'apuntar prèviament al web de la FCA (https://www.fca.cat/ca/dona-gas).

El programa DONA-GAS persisteix en els importants reptes que es va marcar per impulsar una major presència de les noies/dones en l'automobilisme i després de les dues primeres jornades de selecció de kàrting ara es pot anunciar aquesta jornada d'iniciació als ral·lis producte de la col·laboració entre la FCA i el RACC.

Aquesta jornada d'iniciació als ral·lis serà bàsica, orientada a noies amb poca o cap experiència, perquè entenguin què és un ral·li: Carnet de ruta, com funciona un control, Llegir road-book i prendre notes. En funció del nombre de participants i dels diferents nivells que hi hagi es podrien desdoblar en dos grups.

Les noies hauran de venir amb cotxe. No cal que siguin equips tancats de pilot+copilot i dins els cotxes podran anar més de 2 noies per practicar sobre el terreny la presa de notes dins d'un tram. No es faran pràctiques de tècniques de conducció de competició i tampoc cal casc ni cap equipament específic.

L'objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les dones i desenvolupar el seu potencial dins de l'automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, ja sigui pel foment del nostre esport com perquè respon a una voluntat tangible d'inclusió i sensibilitat dins de l'esport femení.