Actualitat - 11/06/2019

Segona cita de la temporada del Campionat de Catalunya de ral·lis, primera sobre terra,  amb la tornada al panorama català del Ral·li del Solsonès. Organitzada pel Biela Club Manresa, la cursa, que complia deu edicions, estava composta per set especials, - Les Casas i Pinós, a triple passada, més els Galls, un tram final de prop de cinc quilòmetres.

La prova era puntuable també pel Copa de Catalunya de Ral·lis de terra, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra, a més dels Campionats de Catalunya de Regularitat Sport i Super Sport, i la Challenge Focuxtreme. La cursa va tenir un gran seguiment de públic que va anar en augment a mesura que va baixar al forta calor registrada durant la jornada.

Eduard Pons, en aquesta ocasió amb Carlos Chamorro de copilot, va començar la prova marcant els millors temps amb el seu Skoda Fabia R5. Una punxada al primer tram de la segona secció li va fer perdre, però, més d'un minut i va allunyar-se de les posicions capdavanteres a la classificació provisional. Malgrat l'avaria, la resposta de Pons va ser contundent, ja que va guanyar la resta de trams de la jornada i va proclamar-se, així, vencedor de la cursa.

El segon classificat absolut va ser Jesús Cucharrera. amb Gabriel Bramona de copilot. La parella va realitzar una gran cursa amb un espectacular bugui CAN AM Maverick X3 i va finalitzar merescudament al podi, després de rodar sempre en llocs capdavanters.

El podi el van completar Josep Bigas i Ignacio Paz, amb un altre Skoda Fabia R5. Tot i rodar majoritàriament en segon lloc, van liderar la cursa en dos trams però van caure a la tercera posició després de marcar un mal temps en la darrera especial.

Entre els vehicles de dues rodes motrius, la victòria va ser per a Josep Anton Domènech i Manel Marchal, a bord del seu habitual Citroën DS3 R3T, que van ser sisens en la general de la jornada.

La presència del camió d’Àlex Aguirregaviria i Jordi Perera, un Mercedes 1844 amb què va participar al Dakar 2017, va oferir bones dosis d’espectacularitat en cada passada. Al final, acabarien en vuitena posició.

El ral·li del Solsonès era puntuable també per al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra. La victòria va ser per a Joan Josep Riera i Laura Fenoy, amb un Ford Focus. La parella es va endur també el triomf entre els participants de la Challenge Focuxtreme i de la Challenge Kumho, després de marcar dos escratx.  Gerard Ortiz i el seu copilot, Gerard Taberner, amb un altre Ford Focus, van ocupar la segona posició, segona també de la Focuxtreme. El podi el completarien Moisès Marimón i Daniel Pérez, amb un altre Ford Focus.

Els Campionats de Catalunya de Regularitat prenien part per primera vegada en una prova sobre terra. Entre els participants de Regularitat Súper Sport la victòria va ser per a Miquel Bronsoms i Carla Pujol, amb un Volkswagen Golf GTI.

Pel que fa a la Regularitat Esport el triomf va ser per a Narcís Marcó i Jordi Ibarra, amb un Volkswagen Golf GTI. La segona posició va ser per a Carles Basart Noguerón i Carles Basart Navarro, amb un Volvo PV 544.

Per classes, Miquel Labarias i Jordi Sánchez, amb un Ford Focus 1.6, van ser els millors en la classe 1. Joaquim i Albert Guillamet, amb un Seat ibiza 1.8, van endur-se la classe 2. Eduard Pons i Carlos Chamorro, amb un Skoda Fabia R5, van ser els millors en la classe 6. La classe 7 va ser per a Josep Anton Domènech i Manel Marchal, amb un Citroën DS3 R3T. Àlex Aguirregaviria i Jordi Perera, un Mercedes 1844, es van anotar la 8.  Finalment, Jesús Cucharrera i Gabriel Bramona, amb un CAN AM Maverick, van guanyar la classe 9.

La propera prova prevista del Campionat català de Ral·lis serà el Ral·li Osona, sobre asfalt, que es disputarà el 28 de juny.