Actualitat - 11/12/2018

El 25è. Ral·li Ciutat de Tàrrega tancava la temporada del Campionat de Catalunya de l’especialitat. La prova, que constava de dos trams a triple passada, era puntuable també pel Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior, a més del Trofeu de Ral·lisprints de Terra.

La cursa va començar amb Eduard Pons marcant el primer dels quatre escratx que aconseguiria durant la jornada. Amb Daniel Muntadas al seient del copilot, Pons va situar el seu Skoda Fabia R5 al capdavant ja en la primera especial, posició que no abandonaria fins a la meta.

Amb el Campionat absolut i la Copa de ral·lis d’asfalt aconseguits ja per Xavier Domènech, la prova lleidatana tenia com a al·licient saber si podria sumar també la Copa de Terra, encara per  decidir. Amb Àxel Coronado com a navegant, Domènech va plantar cara Pons, arribant a ser el més ràpid en dues de les especials. El sabadellenc però va evitar córrer riscos innecessaris i va acabar segon, una posició que li permetia endur-se la Copa de Catalunya ral·lis de terra i fer el triplet.

El tercer lloc a Tàrrega va ser per a Ferran Fornell i Ricard Simó, que participaven amb un CAN-AM Maverick X3, per conformar el mateix podi del ral·li de Bellpuig d’aquesta temporada. Fornell va rodar la primera part de la cursa en quarta posició, a les portes d’un podi que completaven Joan Vinyes i Jordi Mercader. L’avaria en el Subaru Imprezza de l’andorrà va obrir les portes del podi a Fornell, que mantindria el tercer lloc fins a acabar la cursa.

A banda del de Fornell i Simó, el Ral·li Ciutat de Tàrrega va comptar amb la presència de diversos bugies, com els que pilotaven Jesús Cucharrera... Santiago Navarro... o Christine Giampaoli, que prepara la seva participació al Dakar.

En dues rodes motrius, la victòria va ser per a Daniel Oliveras i Gerard Alsina, amb  Seat ibiza, que van acabar setens en la general de la cursa.

El Ral·li Ciutat de Tàrrega era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior que impulsa la Federació Catalana d’Automobilisme. La victòria va ser per a Marcel Abad i Pere Requena, amb un Ford Focus. Els segons classificats a Tàrrega van ser els germans Ferran i Roger Aymerich, amb idèntica muntura. Amb aquest segon lloc la parella aconsegueix el Trofeu i la Beca de la Federació que els atorga una plaça en el Volant RACC la temporada vinent

Pel que fa al Trofeu de Ral·lisprints de Terra la victòria va ser per a Pere Rovira i Carles Planell, amb un Ford Focus. La parella va marcar el millor temps en dues de les cinc especials que havien de recórrer els participants en el ral·lisprint. En segona posició va acabar un altre Ford Focus, el d’Aleix Solà i Gerard Taberner, a 9 segons dels vencedors. El tercer lloc el van ocupar Fernando Eguren i Arnau Perera, també amb Ford Focus.

Per classes, Pere Rovira i Carles Planell van ser els millors de la classe 1, amb un Ford Focus. La classe 2 se la van adjudicar Joaquim i Albert Guillamet, amb un Seat Ibiza. La classe 3 va ser per a Jaume Font i Xavier Lozano, a bord d’un Subaru Imprezza. Josep Segalàs i Lorena Romero van ser els millors de la classe 4, amb un Renault Twingo RS, mentre que Daniel Oliveras i Gerard Alsina es van endur la classe 5, amb un Seat Ibiza. La classe 6 va ser per a Eduard Pons i Daniel Muntadas, amb un Skoda Fabia R5, i la 9 fou per a Ferran Fornell i Ricard Simó, amb un CAN-AM Maverick X3.

El Campionat de Catalunya de Ral·lis tornarà la temporada vinent, amb l’habitual programa mixt, que inclou proves d’asfalt i de terra.