Actualitat - 26/09/2021

El Campionat de Catalunya de Ral·lis tornava el passat cap de setmana amb la celebració del Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva. La prova, que arribava a la seva dotzena edició, va aplegar més d’una quarantena de vehicles i constava de sis especials totes sobre terra, sota l’organització de l’escuderia Peu a Baix Motor Club Girona. A banda del Campionat català, la cursa puntuava també per a la Copa de Catalunya de Ral·lis de terra, el Campionat de Catalunya de Promociói Trofeu Júnior, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra, a més de les Copes de Catalunya Regularitat Sport i Super Sport i el Volant RACC-Trofeu Mavisa.

La victòria va ser per a Eduard Pons i Alberto Chamorro,  a bord d’un superior Skoda Fabia R5. La parella es va situar al capdavant de al cursa des de l’inici i va marcar el millors temps en tots els trams, ampliant l’avantatge sobre els seus rivals a mesura que anava avançant la cursa, fins a acabar-la a més de tres minuts del segon classificat.

Molt bona actuació d’Alejandro Molina i Laura Camps, que van fer una cursa de menys a més, rodant en posicions de podi a partir de la tercera especial. A bord del Seat Ibiza, Molina i Camps, van acabar primers entre els vehicles de dues rodes motrius.

El podi el van completar Daniel Oliveras i Gerard Alsina, també amb un Seat Ibiza. La parella va fer un ral·li molt regular i va anar escalant posicions fins a situar-se finalment en el tercer lloc de la cursa.

El ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció. El triomf va ser per Agustín Garcia i Sònia Montilla amb un Citroen Saxo 8v.. El segon lloc va ser per a Sergi Pérez i Òscar Barrera, amb un Peugeot 106 1.6, que s’imposaven també en el Trofeu Júnior. El podi el completarien Gabriel Jimenez i Jennifer Muñoz, amb un Citroen Saxo 8v., segons també en el Trofeu Júnior. Jordi San Andrés i Carlos Cabrero van ser tercers entre els Júnior, amb un Ford Focus.

La victòria en el Trofeu de Ral·lisprints de terra va ser per a Oriol Dot i Albert Traserra amb un Subaru Impreza.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa celebrava al Ral·li de Terra Vidreres – Maçanet de la Selva la cinquena cita de la temporada, segona sobre terra. El primer lloc el va aconseguir la parella formada pe4r Rubén Muñoz i Javier Martínez. Roger Bergadà i Christian Gómez van ser segons, i es van imposar entre els júniors. Enric Borràs i Paloma Cebrián van aconseguir la tercera posició entre els del Volant RACC.

Per classes, Miquel Pons i Aina Serarols, amb un Ford Focus, es van imposar en la classe 1. Rubén Muñoz i Javier Martínez, amb un Peugeot 208 1.2 Puretech, van ser els millors en la classe 2. Gerard Fontaner i Miquel Bronsoms, amb un Peugeot 106 S16, es van endur la classe 4. La classe 5 va ser per a Alejandro Molina i Laura Camps, amb un Seat Ibiza. Eduard Pons i Alberto Chamorro, amb un Skoda Fabia R2 Evo, van liderar la classe 6..

La propera prova prevista del certamen català de Ral·lis serà el Ral·li Ciutat de Tàrrega, també sobre asfalt, que es disputarà els dies 6 i 7 de novembre.