Actualitat - 02/10/2018

Desena edició del Ral·li Vidreres-Maçanet. La prova, que va reunir més d’una quarantena d’equips, era puntuable per a la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de Terra, el Volant RACC-Trofeu Mavisa, a més de la Challenge Focuxtreme. Organitzada per l’escuderia Peu a Baix Motor Sport Club Girona, la cursa constava de dos trams cronometrats que els participants havien de completar fins a tres ocasions.

Eduard Pons i Daniel Muntadas van dominar la carrera de principi a fi. La parella, a bord d’un Skoda Fabia R5,  va fer valer la superioritat del seu vehicle per marcar els millors temps en totes les especials de la jornada fins a endur-se la victòria final, repetint el triomf aconseguit l’any passat.

Xavier Domènech i Àxel Coronado, amb el seu habitual Citroën DS3 R5, van ser segons.  Una posició que els atorga el títol de campions de Catalunya de ral·lis absolut.

El podi a Vidreres el van completar Ramon Cornet i Sergi Brugué, amb un Mitsubishi Lancer EVO IX. La parella va fer un ral·li de menys fins a situar-se en tercera posició a falta de dos trams per a la conclusió. Una posició que mantindrien fins a la finalització del ral·li.

Lluitant pel podi però finalment en quarta posició va acabar Joan Casals, que amb Laura Camps de copilot, va situar el petit Peugeot 106 en els llocs de privilegi amb una conducció no exempta de riscos.

Al Ral·li de Vidreres-Maçanet hi van prendre part diversos buggies, com el CAN-AM Maverick de Ferran Fornell i Ricard Simó, que van ser cinquens. Uns vehicles que van ajudar a oferir més espectacle i emoció al ral·li gironí.

El dakarià Daniel Oliveras i Josep Ribolleda, amb un Seat Ibiza 2.0, van ser els millors entre els participants de dues rodes motrius, setens en la general de la jornada.

Bones dosis d’espectacle van oferir els participants en la Challenge Focuxtreme La victòria va ser per a Aleix Solà i Marc Sauleda, amb un Ford Focus. La parella ocuparia també el primer lloc en la classificació del Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de Terra. La segona plaça va ser per a Miquel Ibáñez i David López, que van superar en quatre segons Fernando Eguren i Arnau Parera, també amb un Ford Focus.

Sergi Francolí i Maria Salvo es van proclamar a Vidreres guanyadors del Volant RACC-Trofeu Mavisa 2018. La parella, que havia guanyat tres de les quatre proves disputades aquesta temporada, va sumar una nova i contundent victòria i assegura així un títol que els obre noves perspectives de cara a la temporada vinent.

El segon lloc a Vidreres va ser per a Pablo Suárez i Israel Pereira, que sumen així uns bons punts per continuar optant a les posicions de privilegi.

El podi del Volant RACC a Vidreres va ser per a Daniel Dalmau i Ricard Mateu, que van aprofitar el marge aconseguit en els primers trams per conservar la tercera posició final.

Per classes, Sergi Francolí i Mara Salvo, amb un Peugeot 208, es van endur la classe 2. Ramon Cornet i Sergi Brugué,  amb un Mitsubishi Lancer EVO IX, van ser els millors de la classe 3 i Miquel Labarias i Cristian Muñoz, de la 4, amb un Peugeot 208 R2. Eduard Pons i Daniel Muntadas, amb un Skoda Fabia R5, es van endur la classe 6. La classe 7 va ser per a Daniel Oliveras i Josep Ribolleda, amb un Seat Ibiza 2.0. Joan Casals i Laura Camps es van imposar en la classe 8 amb un Peugeot 106 i Ricard Fornell i Ricard Simó van ser els guanyadors de la classe UTV, amb un CAN-AM Maverick.

La propera prova de ral·lis prevista és el Ral·li de Valls, sobre asfalt, que es disputarà  el 6 d’octubre.