Actualitat - 03/09/2019

Després de l’aturada estiuenca, el Campionat de Catalunya de Ral·lis tornava el passat cap de setmana amb la celebració del Ral·li Torrefeta i Florejacs-El Llor. La prova, que arribava a la seva setena edició, va aplegar més d’una trentena de vehicles i constava de set especials totes sobre terra, sota l’organització de l’escuderia WRC Management. A banda del Campionat català, la cursa puntuava també per a la Copa de Catalunya de Ral·lis de terra, el Campionat de Catalunya de Promoció, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra, a més dels Campionats de Regularitat Sport i Super Sport i el Volant RACC.

La victòria va ser per a Eduard Pons i Alberto Chamorro,  a bord d’un superior Skoda Fabia R5. La parella es va situar al capdavant de al cursa des de l’inici i va marcar el millors temps en tots els trams, ampliant l’avantatge sobre els seus rivals a mesura que anava avançant la cursa, fins a acabar-la a més de vuit minuts del segon classificat.

Excel·lent va ser el ral·li de Ramon Cornet i Daniel Noguer, que van fer una cursa de menys a més, rodant en posicions de podi a partir de la segona especial. A bord del Peugeot 208 1.2 Puretech, Cornet i Noguer van acabar primers entre els participants del Volant RACC, primer també entre els vehicles de dues rodes motrius.

El podi el van completar Ferran Aymerich i Isaac Pujol, també amb el Peugeot 208 1.2 Puretech amb que corren els participants del Volant. La parella va fer un ral·li molt regular i va anar escalant posicions fins a situar-se en tercer lloc en la cinquena especial, posició que no deixarien escapar.

El ral·li Torrefeta i Florejacs-El Llor era puntuable també per al Campionat de Catalunya de Promoció, que constava només de 6 especials. El triomf va ser per Roger Bergadà i Jordi Poch que, amb un Ford Focus 1.6, van ser els més ràpids en 4 dels 6 trams de la jornada. La parella que s’imposaria també entre els inscrits del Trofeu Júnior, acabaria en tercer lloc d’entre els participants del Trofeu de Ral·lisprints de Terra. El segon lloc va ser per a Roger Muñoz i Sergi Brugué, amb un Peugeot 106 1.6, segons també en el Trofeu Júnior. El podi el completarien Arnau i Mireia Bartés, amb un Ford Focus 1.6, tercers també en el Trofeu Júnior.

La victòria en el Trofeu de Ral·lisprints de terra va ser per a Miquel Pons i Marc Que, amb un Ford Focus 1.6. Joan Casanovas i Xavier Torn, amb un altre Ford Focus, van ser segons, a menys de 4 segons dels guanyadors

El ral·li lleidatà era puntuable també per als participants de Regularitat.  En la categoria de Regularitat Súper Esport la victòria va ser per a Miquel Bronsoms i Carla Assumpció Pujol, que participaven amb un Volkwagen Golf 1.8. Pel que fa a la Regularitat Esport el triomf va ser per Carles Basart Noguerón i Carles Basart Navarro, amb el sempre espectacular Volvo PV544.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa celebrava al Ral·li Torrefeta la tercera cita de la temporada, primera sobre terra, després del descans estiuenc. El primer lloc el va aconseguir la parella formada pels osonencs Ramón Cornet i Daniel Noguer. El petit dels germans Aymerich, Ferran, va donar la sorpresa en la localitat lleidatana. Amb l'experimentat Isaac Pujol a les notes, el jove integrant de l'equip de la Federació Catalana d'Automobilisme va oferir una perfecta actuació en el tram més llarg del ral·li on va fer un pas de gegant per al triomf final. Aymerich, que tot i la segona posició suma els punts del primer, se situa ara quart en la classificació provisional, segon en la categoria Júnior.  Marc Ventura i Gerard Alsina van assegurar la tercera posició entre els del Volant RACC.  

Per classes, Ramon Cornet i Daniel Noguer, amb un Peugeot 208 1.2 Puretech, van ser els millors en la classe 2. Albert Gutiérrez i Montserrat Contijoch, amb un Citroën Saxo, es van endur la classe 4. La classe 5 va ser per a Jordi Castellà i Joan Codinachs, amb un Peugeot 206 RC. Eduard Pons i Alberto Chamorro, amb un Skoda Fabia R5, van liderar la classe6 i Themis López i Albert Casabona la 9, amb un Can AM X3.

La propera prova prevista del certamen català de Ral·lis serà el Ral·li de la Llana, sobre asfalt, que es disputarà el 14 de setembre.