Actualitat - 28/08/2017

El Circuit d’Els Peluts, a Amer, va acollir el 26 d’agost una nova prova del campionat de Catalunya d’autocròs. La cita, organitzada per l’escuderia La Garrotxa, formava part de la Diada off-road d’Amer que comprenia també la celebració, a la tarda, d’una prova de la Copa de Catalunya de Resistència off-road. En total, prop de 40 pilots van participar en la Diada. Els participants en l’autocròs estaven distribuïts en tres categories. La divisió II, reservada a vehicles de fins a 2.000 centímetres cúbics, la divisió II-A, per a vehicles de fins a 1.600 centímetres cúbics, i els Car Cross.

Després de les verificacions tècniques i les mànegues d’entrenaments durant les quals els pilots van posar a punt les mecàniques van arribar les primeres classificatòries, en total, dues abans de les respectives finals. Els turismes, que corrien junts, van oferir bones dosis d’emoció en cada revolt.

En la divisió II, la victòria va ser per a Joan Salichs, amb un Seat Ibiza 2.0. El pilot, que havia fet el millor temps en la primera mànega classificatòria, sortia des de la primera fila de la graella i va ser de nou a la final el més ràpid en completar les vuit voltes al traçat. El segon lloc va ser per a Juli Rey, amb un Volkswagen Golf. El podi el va completar Josep Serra, amb un altre Seat Ibiza 2.0.

Els participants en la divisió II-A també havien de donar 8 voltes al traçat. La final la va guanyar Marc Barcons, al volant d’un Citroën Saxo 1.6, segon en la general de la jornada. Darrere seu va acabar Ismael Pasarín, amb un altre Citroën Saxo 1.6, en un final molt ajustat, amb els dos pilots separats per només una dècima. El podi el completaria Pedro Castellano, amb un Peugeot 106 1.6.

Iván Piña, amb un Yacar Cross, va ser el millor entre els sempre espectaculars Car Cross. El segon calaix del podi seria per a Jordi Nualart que, al comandament d’un Speed Car Xtrem, va acabar la cursa a 3,5 segons del vencedor. Pau Aulet va completar el podi amb un altre Speed Car Xtrem. Entre els Júnior, la victòria va ser per a Joan Salichs, amb idèntica muntura.

Després de l’autocròs va ser el torn de la Resistència off-road, una prova de tres hores de durada. La victòria va ser per a Gerard García, Juan Garcia i Tomàs Alonso amb un Volkswagen Golf 2.0, que van completar 167 voltes al traçat d’Amer.  El trio s’imposaria també entre els participants de la classe 2.

El segon lloc de la general va ser per a David Cabeza i Oriol Gel, amb un Peugeot 205 1.6, primer entre els vehicles de la classe 1. El podi el van completar Xavier i Ivan Margarit, que amb un Citroën Saxo van ser segons en la classe 1. El tercer lloc de la classe 1 va ser per a Vicente de la Torre i Joan Soldevila, també amb un Citroën Saxo, que van acabar la prova en quarta posició. El segon lloc de la classe 2 va ser per a Ramon i Eduard Gené, amb un Opel Astra 2.0, mentre que el tercer claix del podi en classe 2 va ser per Josep Serra i Marc Barcons, que participaven amb un Seat Ibiza, i van acabar en sisena posició de la general.

La propera prova del Campionat de Catalunya d’autocrós i de la Copa de Catalunya de Resistència tindrà lloc el 30 de setembre a Castellbisbal, en una nova Diada off-road.