Actualitat - 07/07/2023

El programa DONA-GAS, impulsat per la Federació Catalana d’Automobilisme, obre un nou vessant després dels èxits de les activitats d’iniciació als ral·lis i al kàrting, adreçant-se a les dones aficionades a l’automobilisme en circuit conjuntament amb el programa MotorDona de RallyClassics.

Aquesta jornada formativa tindrà lloc al Circuit de Calafat el proper 9 de setembre i serà gratuïta per a les dones sense experiència en l’especialitat.

L’esperit d’ambdós programes és donar visibilitat i augmentar la presència de les dones a l’automobilisme i, com ha estat en la resta d’especialitats, la primera fase consisteix en una jornada d’introducció i aprenentatge.

Aquest curs està pensat per a pilots amateur sense experiència prèvia que vulguin descobrir aquesta disciplina. Constarà d’una part teòrica i de dues oportunitats de rodar al circuit, en dues mànigues de 30 i 45 minuts. Podran participar amb un cotxe modern i l’únic equipament obligatori serà el casc. Els programes DONA-GAS i MotorDona assumiran la despesa del curs.

Final Porsche Classic Series al Circuit de Barcelona-Catalunya (14 d’octubre) 

A la prova final de les Porsche Classic Series de RallyClassics al Circuit de Barcelona-Catalunya que tindrà lloc el 14 d’octubre sota cobertura de la FCA, els programes DONA-GAS i MotorDona assumiran a parts iguals el cost d’inscripció de la prova per a les dones novelles que s’estrenin en aquesta disciplina. Serà l’oportunitat perfecta de posar a prova els coneixements adquirits al curs. En aquest cas, tant pilots com vehicles hauran de complir amb els reglaments de la prova.

Aquesta és una modalitat molt interessant per iniciar-se o per mantenir l’activitat esportiva, ja que es duu a terme en els entorns segurs que proporcionen els circuits, i sempre apostant pel respecte entre participants, atès que les proves es disputen amb vehicles clàssics i històrics. Aquest format permet gaudir de la pràctica automobilística sense que les prestacions dels vehicles siguin el factor determinant per assolir l’èxit atès que, amb tota naturalitat, cada pilot estableix els seus objectius i evolució en el seu pilotatge.

Per a més informació sobre la inscripció, es pot contactar amb  rallyclassics@rallyclassics.org