Actualitat - 01/05/2023

El Circuit de L’Escala va acollir el diumenge 21 de maig i amb un gran èxit la tercera jornada de formació i selecció del Programa DONA-GAS, que va tenir la pluja com a gran protagonista.  

Les noies van poder viure un dia diferent en el procés d’iniciació i pràctica a la competició del kàrting, compaginant la formació teòrica i tècnica amb treball en pista, aquest cop sobre mullat. Cal destacar els valors que presideixen el nostre esport i l’aposta de la FCA i la seva Comissió d’Igualtat per impulsar una major presència de les noies/dones en l’automobilisme.

Després de la presentació inicial de la Gemma Carrió, una de les impulsores del programa DONA-GAS, la pilot Belen García i el mentor Henry Martin van impartir les nocions tècniques del pilotatge, aquest cop posant èmfasi amb les dificultats pròpies de la pluja.

Una experiència única i molt divertida per a les participants, que a L’Escala van poder experimentar el que és fer les tandes en mullat i a partir d’aquí la necessitat de traçar, frenar i accelerar diferent. Van fer tres tandes cronometrades, les dues primeres dividides en dos grups –les noies amb més i menys experiència- i l’última es va fer totes juntes, incloent-hi els dos formadors. Les noies van poder aplicar els consells i recomanacions aportats pels professionals, veient la seva progressió i evolució. La Belen García i el Henry Martin han anat parlant amb totes elles, fent les seves correccions i compartint sensacions.

Hem de agrair públicament al Circuit de L’Escala i a tot l’equip del Genís Marcó totes les facilitats que ens han donat per poder fer aquesta selecció a les seves instal·lacions malgrat el mal temps, fins i tot equipant els karts amb rodes d’aigua, cedint granotes impermeables per a totes i estant molt atents per corregir qualsevol problema que anés sorgint.

L’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, ja sigui pel foment del nostre esport com perquè respon a una voluntat tangible d’inclusió i sensibilitat dins de l’esport femení.