Actualitat - 15/10/2019

Penúltima prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya, amb la celebració de la Pujada Santa Maria de Vilalba-Ullastrell, coneguda popularment com Pujada al Suro. La cursa, que arribava a la seva novena edició, constava de dues mànegues d’entrenaments cronometrats i dues de cursa, que van aplegar un bon nombre d’aficionats al motor en una matinal de diumenge assolellada.

Francesc Munné, dominador de la temporada, amb cinc victòries absolutes, va tornar a ser el més ràpid i és virtual guanyador del Campionat català. Al volant del seu habitual Demon Car, Munné va fer valer el temps aconseguit en la primera de les pujades de cursa per fer seu el calaix més alt del podi i refermar-se al capdavant de la general quan només resta una prova per a la conclusió del Campionat.

Antonio Alarcón, amb un altre Demon Car, va marcar el segon millor temps de la jornada.  Després de les tres pujades d’entrenament, Alarcón va deixar el crono a poc més d’un segon del líder en la primera de les pujades de cursa.

L’andorrà Raúl Ferré va ser el més veloç en les tres pujades d’entrenaments, al volant d’un Speed Car. Ja en les de cursa, va fer la seva millor actuació en la primera de les pujades, sent tercer, a menys d’una dècima de segon d’Alarcón, sumant així el seu cinquè podi de la temporada.

Fèlix Jurado, al volant del seu habitual Mitsubishi EVO VII, va ser el millor en la categoria de Turismes, onzè en la general de la Jornada. Jurado va gairebé calcar els temps en les dues pujades de cursa ja que en la segona va millorar el crono en 12 mil·lèssimes.

Gerard de la Casa, amb un Seat Ibiza Kit Car en aquesta ocasió, va acabar la jornada en segona posició entre els Turismes, dotzè en la general.

La tercera posició entre els Turismes va ser per a Jordi Galofré, que competia amb un Citroën AX Sport, i que va fer el seu millor temps en la primera de les pujades de cursa. Galofré s’imposaria també entre els participants de la Challenge Lluís Costa de muntanya.

El Trofeu Propulsió se’l va adjudicar Santiago Albí, amb un BMW 320i.

La Pujada era puntuable també per als participants del Campionat de Catalunya de Regularitat  en Muntanya. En Regularitat Esport, el triomf va ser per a Josep García, amb un Porsche 911. El segon lloc el va ocupar Ignacio Garcés, amb un Seat 124 familiar. Antoni García, amb un Volkswagen Scirocco, va ser tercer, completant el podi de l’especialitat.  Pel que fa a la Regularitat Superesport, Joan Argemí, amb un Alpine A310, va ser el millor classificat. La segona posició va ser per a Lluís Teixidor, amb un Volkswagen Golf  GTI. El podi el va completar Antonio Cruces, amb Un Peugeot 205 Rallye.

La temporada de curses de Muntanya posarà el punt i final el 9 de novembre amb la celebració de la Pujada a Sant Feliu que arriba a la seva 48a. edició.