Actualitat - 19/02/2019

Primera prova de la temporada del campionat de Catalunya de Muntanya. La cinquena edició de la Pujada al Coll del Pollastre, aquest any puntuable per al certamen, va aplegar més de mig centenar de participants en un tram de prop de 3,5 quilòmetres entre Arenys de Munt i Sant Vicenç de Montalt.

Sota l’organització de l’escuderia A Fondu Competició, la prova puntuava, a més del Campionat de Catalunya de Muntanya, per al Campionat de Catalunya de Regularitat Sport i Súpersport, així com les Copes de Catalunya de Muntanya de Turismes i vehicles Històrics i Clàssics.

Com a novetat, la pujada al Coll del Pollastre va ser la primera  lliure en emissions de carboni. Per fer-ho es va calcular la quantitat d’emissions de gasos d’efecte hivernacle vinculades a la competició. Una vegada quantificat es col·laborarà en un projecte per reduir l’impacte mediambiental de la prova.

La victòria en la prova celebrada al Maresme va ser per a Francesc Munné, amb un Demon Car GT. L’excampió català de l’especialitat va ser el més ràpid en les dues pujades d’entrenaments i va marcar també el millor temps en les de cursa. El segon lloc va correspondre a Ramon Plaus. L’andorrà, al volant d’un Silver Car S3 va fer el millor crono en la segona de les pujades i va quedar a 3.6 segons del vencedor.  El podi el va completar Edgar Montellà, amb un Speed Car GTR a mig segon de l’anterior.

Gerard de la Casa, de nou amb el Seat Córdoba, va ser el millor classificat entre els turismes, quart en la general de la jornada. Antoni Arrufat, amb un Seat Leon, va ser segon entre els turismes, vuitè en la general, just darrere del seu fill, que participava amb un Silver Car S2. Sergi Morilla, amb un BMW M3, va ocupar la tercera posició entre els turismes, sent desè de la general. A més, s’imposaria entre els participant del Trofeu Propulsió.

La V Pujada al Coll del Pollastre era puntuable també per als Campionats de Catalunya de Regularitat Sport i Súpersport, un certamen que compta cada vegada amb més participants. En Regularitat Sport, el triomf va ser per Ramon Arqués, amb un Peugeot 205 GT. El segon lloc va ser per a Miquel Brunells, que participava amb un Ford Fiesta. El podi el va completar Josep García, amb un Porsche 911.

Pel que fa a la Regularitat Súpersport, la victòria va ser per a Joan Argemí, amb un Alpine 110. Antonio Cruces, amb un Peugeot 205 Rallye va acabar en segona posició. El tercer lloc correspondria a Lluís Teixidor, que participava amb un Volkswagen Golf GTI.

La propera prova puntuable del Campionat de Catalunya de Muntanya serà la Pujada a Alcover que tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de març.

Fotografies: Pedro Valiente i Sergi Blasco