Actualitat - 17/06/2019

Francesc Munné, amb un Demon Car, va revalidar diumenge el triomf aconseguit la temporada passada en la popular Pujada a la Serra de la Llacuna. La prova, quarta del Campionat de Catalunya de Muntanya, va aplegar una cinquantena de pilots. Constava de tres mànegues d’entrenaments cronometrats i dues curses sobre un tram de 3,8 quilòmetres, amb sortida a La Llacuna, a l’Anoia.

Francesc Munné, bon coneixedor del tram on es disputava la prova, havia aconseguit marcar els millors temps en la segona mànega d’entrenaments. El temps aconseguit en la primera mànega de cursa, amb un marge de més de dos segons sobre el segon classificat, li va ser suficient per endur-se la victòria. Munné revalidava així el triomf aconseguit en la prova la temporada passada. Raúl Ferré, al volant d’un Speed Car GTR, va rebaixar el temps aconseguits en les tandes d’entrenaments en la primera mànega de cursa. En la segona, una sortida de carretera el va obligar a abandonar. Tot i així aconseguiria la segona posició  en la classificació general de la jornada. El tercer calaix del podi va ser per a Ramon Plaus, amb un Silver Car S3. L’andorrà, actual campió de Catalunya de l’especialitat, va signar la seva millor actuació en la primera mànega de cursa, parant el cronòmetre a poc més de 3 segons del líder.

El millor classificat en la Categoria de Turismes va ser Joan Salvans. L’actual campió de Catalunya de l’apartat de Turismes va rebaixar en la segona pujada en temps aconseguit en la primera i va situar el seu Porsche GT3 Cup en la cinquena posició de la general. El segon lloc entre els Turismes correspondria a un altre Porsche, el de Jordi Gaig, que va acabar en setena posició. El podi el completaria Gerard de la Casa, de nou amb el seu Seat Córdoba WRC. L’andorrà, que va completar el recorregut superant els dos minuts, només va completar la primera mànega de cursa havent d’abandonar en la segona.

El Trofeu Propulsió se’l va endur Sergi Pavón, amb un BMW M3 E36.

La cursa era puntuable també per a la Challenge Lluís Costa. El triomf en aquest apartat va ser per a Santiago Vega, que pilotava un Citroën AX, i va fer valer el temps aconseguit en la primera pujada de cursa per anotar-se la victòria. Un triomf que va estar a punt d’aconseguir Oriol Boluda, que va deixar el crono a només 9 mil·lèssimes del líder, en la segona de les pujades, amb un Renault Clio RS.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Súperesport va ser Joan Argemí, al volant d’un Alpine A-310. La segona posició la va ocupar Antonio Cruces, que participava amb un Peugeot 205 Rallye. El podi el completaria Lluís Teixidor, amb un Volkswagen Golf GTI.

En la Regularitat Esport, el triomf va ser per a Ramon Arqués, amb un Peugeot 205 GTI. En segon lloc es va classificar Josep Garcia, amb un Porsche 911, mentre que Josep Masdeu, amb un Lancia Delta Integrale, va ser tercer.

Per classes, Xavier de la Vega es va endur la 2, amb un Peugeot 206 GTI. Oriol Boluda, amb un Renault Clio RS, va ser el millor de la classe 3 i Angel Bonavida, la 4, amb un Citroën Saxo VTS. La classe 5 la va guanyar Jaume Darné, amb un Renault Clio R3.  Joan Salvans, amb un Porsche GT3 Cup, va ser el millor entre els participants de la classe 8. La classe 9 va ser per a Santiago Vega, que participava amb un Citroën AX. Antoni Arrufat, amb un Seat León TFSI, es va adjudicar la 10. La classe 13 va ser per a Francesc Munné i el seu Demon Car. Raúl Ferré, amb un Speedcar GTR, es va endur la classe 14. La classe 15 va ser per Joan Garcia i el seu Simca Rallye 3. Jordi Navarro, amb un Renault GT Turbo, va ser el millor de la classe 17. Albert Naval, amb un BMW 325i, va guanyar en la classe 19. Finalment, la classe 20 va ser per a Marc Ferré, que participava amb un Peugeot 205 Rallye.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 13 i 14 de juliol i serà la Pujada a Alp, que puntua també per al Campionat d’Espanya i arriba a la seva novena edició.