Actualitat - 04/10/2023

La segona convocatòria de l'especialitat de Ral·lis dins del programa DONA-GAS va resultar un nou èxit tant d'assistència com pel fet que s'assolissin amb escreix els objectius fixats. Impulsat per la Federació Catalana d'Automobilisme i el RACC per fomentar una major presència de les noies en l'automobilisme, la trobada va tenir lloc el dissabte 23 de setembre a les instal·lacions de GALLS Motor i va reunir a deu participants interessades en fer de pilots i copilots.

Després d'una introducció que feia referència al primer encontre que es va fer a finals de maig, va començar l'activitat al circuit de terra de GALLS Motor en una jornada pràctica en la qual les noies van poder experimentar les sensacions tant de pilot com de copilot i fer un pas endavant en els aprenentatges sobre el terreny. El curs va començar a les 9:30 del matí i es va prolongar fins a les 17:00 hores.

Les noies es van dividir en tres equips de treball. Les tres copilots van estar amb el Sergi Pérez i el seu Peugeot 208 Rally 4 apuntant unes notes que posteriorment varen practicar cantant-les-hi des del seient del costat. Aquí van comptar també amb l’ajut de la Lorena Romero, habitual copilot del Sergi Pérez. Tres pilots van començar amb el David Nafria, exercitant la interpretació de la carretera i la importància de disposar d'unes bones notes. Sergi Francolí, per la seva part, amb un Peugeot 208 del Volant RACC, va estar treballant la conducció amb les altres quatre noies, amb les que feia dues passades al traçat marcat i després eren elles qui conduïen i ell anava al costat. En acabar la jornada les noies que van fer de copilot d'en Sergi Pérez van poder conduir també el cotxe del Volant RACC i les noies que havien pogut portar aquest cotxe van poder anar amb el Sergi Pérez i el Peugeot 208 Rally 4.

L'acte va comptar amb la presència de Jordi Barrabés i l'Oriol Julià, per part de l'Àrea Esportiva del RACC, i la Gemma Carrió, una de les coordinadores del programa DONA-GAS. Hem d'agrair al RACC, als responsables de les instal·lacions de GALLS Motor i als excel·lents formadors i instructors totes les facilitats que ens van aportar per fer aquesta nova jornada de formació magistral.

L'objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les dones i desenvolupar el seu potencial dins de l'automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, ja sigui pel foment del nostre esport com perquè respon a una voluntat tangible d'inclusió i sensibilitat dins de l'esport femení.

 

 

Foto: Aitor Domingo