Actualitat - 08/01/2024

 

La Federació Catalana d’Automobilisme i el programa DONA-GAS van estar presents del 2 al 5 de gener a la Fira TOTESPORT, dirigida a fomentar l’esport femení català i que es va celebrar a les instal·lacions d’INEFC a Barcelona. Hi vam estar presents amb un estand en el qual les nostres joves visitants van poder gaudir de simuladors de conducció, amb protagonistes d’excepció, sorpreses, novetats i històries explosives.

10.023 persones van participar de l'espai lúdic TOTESPORT, gaudint d' 11 activitats participatives, 7 exhibicions i 11 taules rodones. Els presents van poder conèixer 33 esportistes referents.

Lorena Romero, en l’àmbit de l’automobilisme, va copsar l’interès dels assistents a la fira la tarda del dia 4 de gener amb la seva presència al nostre estand de la Fira. Les nombroses nenes i nens que s’hi van acostar es van poder emportar un cromo signat per la copilot de Mollet del Vallès, que en 2023 va ser campiona d'Espanya de 2 Rodes Motrius i de la Peugeot Ral·li Cup Ibèrica, guanyant la Beca RTS Júnior i el Trofeu femení Laura Salvo.

Lorena Romero també va ser la protagonista d’una entrevista, al bell mig de la fira, que va acollir molt públic i en la qual va poder explicar el per què es dedicava al motorsport, amb què consistia fer de copilot en un ral·li i captar l’atenció de les més joves amb les seves experiències.

Gemma Carrió i Neus Santamaria, fundadores de DONA-GAS, també van poder explicar en una entrevista conduïda per la periodista Anna Freixa les raons del programa i els seus reptes després del primer any de funcionament.

L’objectiu va ser el de donar a conèixer al major nombre possible de noies/dones el motorsport en les seves diferents especialitats i transmetre valors com la passió, l’esforç, la superació i les opcions d’aquest esport i sector.