Actualitat - 12/06/2023

 

 Les instal·lacions indoor de Nürburgreen varen acollir el diumenge 18 de juny i amb un gran èxit la jornada final de selecció del Programa DONA-GAS. Hi van participar 16 noies, que han simulat una cursa amb tandes d’entrenaments lliures, qualificació i cursa final repartides en dos grups, tot amb un gran ambient i on s’ha pogut veure una notable progressió.

Les noies van poder viure un dia diferent en el procés d’iniciació i pràctica a la competició del kàrting, treballant pràcticament tota l’estona en pista en dos grups i aquest cop sobre uns karts elèctrics per complementar el seu aprenentatge. Cal destacar els valors que presideixen el nostre esport i l’aposta de la FCA i la seva Comissió d’Igualtat per impulsar una major presència de les noies/dones en l’automobilisme.

Després d’una breu presentació inicial de la Gemma Carrió, una de les impulsores del programa DONA-GAS, el mentor Henry Martin va explicar com es desenvoluparia una jornada que ha estat diferent a les tres anteriors i en el que el treball s’ha fet bàsicament a la pista. En l’exposició se’ls ha explicat a les noies les particularitats de conduir en un circuit indoor, amb karts elèctrics -com a curiositat s’ha comentat que tenien marxa enrere-, les indicacions del traçat, la tècnica de conducció més òptima i que hi hauria una pantalla electrònica en la qual veurien els temps.

Un cop acabada la jornada s’han reunit les noies amb les responsables del programa, acompanyades pels familiars i amics, on s’ha fet un balanç molt positiu d’aquestes quatre jornades de formació. Se’ls ha explicat quins seran els propers passos, ja que el setembre començarà la segona part del programa DONA-GAS. Llavors han pogut veure i fotografiar-se amb la granota oficial que Marina Racewear ha preparat per a les que participin en el campionat de Catalunya i en la categoria DONA-GAS i també se l’han pogut emprovar.

Hem de agrair al Circuit de Nürburgreen i a l’equip de les instal·lacions pels consells a les noies i totes les facilitats que ens han donat per poder fer aquesta tanda final de selecció. D’altra banda, remarcar la presència d’Eduard Làzaro de Kuruma Motor Sport, que com a promotor del CCK (Campionat de Catalunya de Kàrting) ha fet la presentació del programa i de les proves del calendari pel 2023.

L’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, ja sigui pel foment del nostre esport com perquè respon a una voluntat tangible d’inclusió i sensibilitat dins de l’esport femení.