Actualitat - 01/05/2023

 

El Circuit  ZonaKarting de Juneda va acollir el diumenge 30 d’abril la segona jornada de formació i selecció del Programa DONA-GAS amb una altra intensa i excitant experiència de kàrting. Les 11 noies convocades entre 12 i 17 anys, van viure un altre dia d’iniciació i pràctica a la competició, compaginant la formació teòrica i tècnica amb treball en pista, destacant els valors que presideixen el nostre esport i l’aposta de la FCA i la seva Comissió d’Igualtat per impulsar una major presència de les noies/dones en l’automobilisme.

Després de la presentació inicial de la Gemma Carrió i la Neus Santamaria, impulsores del programa DONA-GAS, la pilot Belen García va tornar a triomfar com a instructora de luxe per les nenes sobre el volant d’un kart, combinant les seves aportacions amb les del Henry Martín, com a coach professional que les motiva i condueix amb molta habilitat.

Compartides experiències i després d’impartir les nocions tècniques del pilotatge i repassar els punts crítics del circuit a l’aula, va arribar l’esperat moment de saltar a la pista. Les 11 noies dividides en 2 grups van provar el traçat i recorregut de Juneda i es van córrer diferents tandes cronometrades per anar aplicant els consells i recomanacions que es van anar aportant pels dos professionals i així veure la seva progressió i evolució durant les voltes. Es va fer un recull dels aprenentatges i sensacions que s’havien viscut per part de cadascuna d’elles.

Està prevista fer una tercera jornada el pròxim 21 de maig al Circuit de l’Escala, per continuar amb el programa de formació i selecció i així possibilitar a altres noies que s’incorporin a aquest esport. Us animem que us apunteu a aquesta única oportunitat d’iniciar-vos i conèixer més el món i la pràctica del kàrting.

D’altra banda, voldríem fer un especial agraïment al Circuit de Juneda per les facilitats que ens ha donat per poder fer aquesta sessió a les seves instal·lacions.

L’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, ja sigui pel foment del nostre esport, com perquè respon a una voluntat tangible d’inclusió i sensibilitat dins de l’esport femení.