Actualitat - 14/12/2022

-  La UFEC va festejar que el Senat aprovés les esmenes presentades a la Ley del Deporte durant la trobada de Nadal

 

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va fer la seva tradicional trobada de Nadal en presència de representants de diferents federacions, institucions i entitats.

Durant l’acte, que va tenir lloc el dimarts 13 a l’antiga fàbrica Damm, la UFEC va fer el lliurament de premis per reconèixer la feina realitzada per diferents entitats durant aquest any 2022. En aquest sentit, es va remarcar l’èxit que ha representat que s’hagin aprovat al Senat les esmenes presentades a la Ley del Deporte i que així es reafirmi, entre d’altres punts, que les federacions espanyoles no poden cobrar la quota d’integració, un punt llargament reivindicat per la Federació Catalana d’Automobilisme.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, i Joan Ollé, president de la Federació Catalana d'Automobilisme, van fer durant l'acte un reconeixement als partits polítics PSC-PSOE, ERC i Junts  per la seva defensa de l'esport autonòmic. Aquest suport és absolutament necessari per convertir una llei centralitzadora en descentralitzadora, fent que les federacions autonòmiques recuperin els seus drets.

Gerard Esteva va celebrar en la seva intervenció l’aprovació al Senat de les esmenes proposades per la UFEC i CUFADE a la llei de l’esport estatal. “Les federacions catalanes hem donat exemple en la reivindicació i insistència per millorar la llei, defensar l’esport base, la nostra autonomia i les nostres competències”.

Anna Caula, Secretària General de l’Esport de la Generalitat, va explicar que “ha estat un treball conjunt realitzat durant molts mesos per teixir aliances i millorar una llei que podia ser recentralista”.