Actualitat - 21/11/2017

El Circuit d’Alcarràs, al Segrià, ha posat punt i final a la temporada del Campionat de Catalunya de Kàrting, amb la celebració d’un total  de 10 carreres corresponents a les categories Aleví-Benjamí, Cadet, Júnior i Sènior, a més de l’Open RACC. La jornada dominical va ser molt emocionant ja que es decidien els campions en cada un de les categories. En títol de la categoria benjamí va ser pel menut Adrián Benito, que ha fet una gran temporada. En alevins, el millor ha estat Iker Carceller, mentre que el títol de la categoria Cadet ha correspost a Sergio Ruiz. Óscar Jimenez, ha triomfat en Júnior i Marc Fugardo, en Sènior.

Després de les tandes d’entrenaments lliures i els cronometrats que es van celebrar dissabte, durant la matinal de diumenge van tenir lloc les carreres decisives en una jornada assolellada i que va aplegar un bon nombre de públic al circuit.

Es tractava d’un cap de setmana decisiu i això es va traduir en curses molt emocionants, constants avançaments i maniobres dels joves valors de l’automobilisme català a la recerca del millor resultat possible.

Les primeres carreres van ser les corresponents a l’Open RACC, el certamen de promoció del RACC que es disputa juntament amb el Campionat de Catalunya i que van tenir al mateix protagonista, Eric Llamas, que es va imposar en les dues curses. Bruno Cánovas i Joan Pérez, segon i tercer respectivament, van completar el podi en la primera carrera. Cánovas repetiria podi en la segona carrera, darrere de Jon Bikendi.

En la categoria Aleví, Iker Carceller va aconseguir el títol després d’imposar-se en les dues carreres de la jornada. En ambdues va ser segon Aleix Soriano, completant el podi Alejandro Meléndez en la primera i Juan Manuel Alcaraz, en la segona. Un gran any per a Iker Carceller.

Podi idèntic en benjamins, que corren junts amb els alevins. Després de les preceptives 12 voltes al traçat, la victòria va ser per a Adrián Benito, que assegurava així el títol de campió de la categoria. Segon i tercer serien en ambdues curses, Raúl Zunzarren i Louis Loveau.

La categoria Cadet va ser com sempre una de les més disputades. Javier Lara es va imposar en les dues carreres. En la primera va superar per nou dècimes Alejandro Albanesi, segon, sent tercer Juan Montes. Montes pujaria al segon calaix del podi en la segona cursa. Tercer va ser Josep Maria Martí. Sergio Ruiz va acabar quart en les dues carreres, aconseguint sumar els punts necessaris per adjudicar-se el campionat.

Óscar Jimenez va fer el doblet en les dues curses de la categoria Júnior i es va endur el títol de campió de Catalunya. En la primera de les carreres va imposar-se amb un avantatge de prop de deu segons respecte el segon classificat, Max Ribas, que repetiria segona posició amb un estret marge en la segona cursa. El podi el va completar en ambdós casos Samuel Bean.

El protagonista de la categoria Sènior va ser Marc Fugardo en unes curses amb molta emoció. En la primera va avantatjar Manel Gallofré amb més de 4 segons, amb Carles Subirana creuant la meta en tercera posició. La segona seria decisiva per al campionat. Fugardo va tenir problemes en la segona cursa i va començar molt endarrerit. Després d’un incident de cursa que va obligar els participants a sortir agrupats, Fugardo va començar a remuntar posicions fins a creuar sota la bandera a quadres en primera posició. El segon lloc va ser per a Marc Ribas, amb Eric Alonso, en tercera posició.

El Campionat de Catalunya de kàrting, bressol de les promeses de l’automobilisme català, tornarà la temporada vinent.