Actualitat - 05/03/2024

 

El circuit de kàrting de L’Escala va acollir el dissabte 9 de març la segona jornada de selecció de kàrting del programa DONA-GAS i també la segona prova del Campionat de Catalunya de Karts de lloguer, amb la participació de noies incloses en el programa Dona-Gas 2023. La pluja va ser la gran protagonista del dia i va posar a prova les habilitats al volant de les participants, que van viure un dia inoblidable.

Nou noies es van donar cita en aquesta segona jornada de formació teòrica i pràctica per a les noies novelles del programa DONA-GAS, acompanyades pels instructors Belén García i Henry Martin. Després de la xerrada d’introducció, en la qual es va posar especial èmfasi en les peculiaritats de conduir un kart en aigua, van sortir a la pista amb rodes de mullat i equipades amb vestits per protegir-se de la pluja.

A la pista, posteriorment, van poder practicar les nocions de tècnica que havien rebut, amb les diferències de conduir sobre mullat o sec i les diverses traçades. La pluja que cada cop va anar a més no va ser un impediment per sortir a pista en diverses tandes, on les nenes podien comprovar com patinen els vehicles sobre l’aigua. Cal destacar que les participants en el Campionat de Catalunya de Karts de lloguer van compartir pista amb les noies de la selecció durant els entrenaments cronometrats.

Amb l’aiguat que va caure l’organització va decidir que per seguretat no es podien córrer les curses com estaven previstes i es van cancel·lar les carreres.

Voldríem agrair a tot l’equip del circuit de l’Escala, amb la Ginebra i el Genís Marcó al capdavant, totes les facilitats que ens van donar per poder portar a terme la jornada a les seves instal·lacions, la qual va ser una experiència única per a totes.

Recordem per últim, que l’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les noies/dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, sigui pel foment i sostenibilitat del nostre esport i com a resposta a una voluntat tangible d’inclusió i impuls de l’esport femení.