Actualitat - 03/07/2017

Josep Maria Membrado, amb Jordi Vilamala de copilot, es va adjudicar el 49è. Ral·li Osona, el desè del seu compte particular, en un cap de setmana marcat per la pluja que va acompanyar els participants en el transcurs de la prova.

Organitzada per l’escuderia Osona, la prova repetia el format de la temporada passada, amb dues jornades de carrera, set trams cronometrats amb sortida inicial des de la plaça Major de Vic i una superespecial al Circuit d’Osona. Hi van participar una vuitantena d’equips en una cursa puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, el Campionat de Catalunya de Promoció, el Trofeu Catalunya de Ral·lisprints, a més del Volant RACC, i les copes de Regularitat Esport i Superesport.

Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, amb el seu habitual Ford Fiesta R5, estrenaven temporada a Osona. Encara amb problemes de visió, el pilot d’Olost va rodar fora de les posicions de podi en la jornada nocturna de divendres. Dissabte, mostrava les seves credencials amb un escratx a la primera passada per La Trona.

Dues especials més tard, el tram seria neutralitzat per la sortida de carretera d’Albert Orriols i Lluís Pujolar. L’equip de l’Skoda havia de deixar la cursa a causa de l’accident que va quedar en un ensurt.

Membrado i Vilamala van ser els més ràpids en les següents quatre especials, amenaçant el liderat de Xavier Domènech i Àxel Coronado, que comandaven la cursa des del inici amb el seu Citroën DS3 R5. Els últims trams van ser d’infart, amb els dos equips separats només per uns segons. Problemes electrònics i l’aparició de la pluja van perjudicar Domènech. Membrado es va situar líder en la primera passada pel tram de Fontfreda, lloc que va conservar fins a la finalització de la cursa. Domènech i Coronado acabarien segons, a 4 segons dels vencedors.

Daniel Balasch i Manel Muñoz, amb un Mini, van marcar temps molt similars als líders de la prova, fins als últims trams, quan van trencar un palier i es van dedicar a gestionar l’avantatge que mantenien respecte els seus perseguidors. Al final, van quedar a més de dos minuts dels guanyadors.

La Challenge Pirelli va ser per a Ramon Cornet i Daniel Noguer que, amb un Peugeot 208 VTI, van acabar el ral·li en quarta posició, primers entre els vehicles de dues rodes motrius.

La Challenge Michelin va ser per a Sergi Sauquet i Lorena Romero, amb un Renault Clio Williams, setens en la classificació general de la cursa.

Els participants del Trofeu Catalunya de Ral·lisprints havien de completar només el bucle del dissabte al matí, amb dues passades per tres trams: Trona, Costa dels Gats i Prats-Olost. El triomf va ser per a Sergi Pañella i César Crespo, que amb el seu Mitsubishi Lancer EVO X es van imposar a tots els trams de la cursa. En segona posició, van acabar Jaime Abad i Javier Latorre amb un Peugeot 106. El podi el van completar Jordi Tarradellas i Daniel Serrano, Renault Clio 1S6.

Segona prova de la temporada del Campionat de Catalunya de Promoció. Els equips havien de completar sis trams durant la jornada de dissabte. La victòria va ser per a David Molero i Pedro Sánchez, amb un Peugeot 206 XS. A 12 segons dels vencedors i després de marcar 4 escratxs, van acabar Marc Ventura i Bernat Josep, amb idèntica muntura, i que es van adjudicar el Trofeu Júnior. El podi del Campionat de Promoció va ser per a Anna Tallada i Oriol Vives, que competien amb un Peugeot 106 S.

El Ral·li Osona va comptar també amb els participants del Campionat de Catalunya de Regularitat, tant Sport com Súper-Sport. En la categoria de Regularitat Super-Sport el primer lloc va ser per a Jaume Mas i Jordi Ibarra, amb un Porsche 911 SC. El podi el van completar Francesc Xavier Domingo i Jordi Vilagrà, amb un Porsche 911 Carrera. La tercera posició va ser per a Jordi Costa i Jordi Marquès, amb un Seat 124 Especial.

Pel que fa a la Regularitat Sport el triomf va ser per a Narcís i Clàudia Marcó amb el seu Lancia Delta HF Integrale. El segon lloc va ser per a Jordi Gelabert i Albert Sánchez, als comandaments d’un Porsche 911. Completaven el podi Antoni Verdaguer i Antoni Grau, amb un Porsche 944 Turbo.

El Volant RACC / Trofeu Mavisa va celebrar al Ral·l Osona la tercera cita de la temporada. La victòria va ser per a Josep Bassas. L’osonenc, amb Sergi Brugués de copilot, va dominar la prova de casa de principi a fi. Aleix Vila i Marc Roca van seguir amb la seva ratxa de segones posicions en el dur Ral·li Osona. Sergi Francolí i Guillem Aymerich van aconseguir sumar el seu segon podi consecutiu de l'any., tots tres amb el Peugeot 208 1.2 PureTech VR.

Per classes, la 3 se la va adjudicar Jordi Tió i Xavier Tort, amb un Renault Clio RS Sport 2.0. Ramon Cornet i Daniel Noguer es van imposar en la classe 6, amb un Peugeot 208 VTI. Joan Segú i Alberto Gil es van endur la classe 7 amb un Citroën DS3 Sport R3T. La classe 12 va ser per a José María Martínez i Luka Larrosa, amb un BMW M3. Finalment, Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, amb un Ford Fiesta R5, van guanyar la classe 15.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de Ral·lis, que serà sobre terra, serà el Ral·li de Cervera, que també puntuarà pel Campionat d’Espanya, i està previst per al 2 de setembre i que arriba a la seva 18a. edició.