Actualitat - 07/07/2023

 

La Federació Catalana d’Automobilisme entén que la sentència del Jutjat de Primera Instància Nº 52 de Madrid, la qual ha desestimat la demanda interposada per diverses FFAA arrel de l’aprovació de les quotes d’integració, no l’afecta després de l’acord al qual va arribar amb la mateixa RFEdA a la reunió celebrada el 21 de juny de 2022 a la seu de la Secretaria General d’Esports de la Generalitat.

A la reunió van estar presents el president Joan Ollé i Manuel Aviñó, president de l’espanyola, juntament amb l’Albert Soler (director general del CSD) i la Sra. Anna Caula (Secretària General d’Esports i l’Activitat física) i el senyor Aleix Villatoro (director general del Consell General de l’Esport) que van actuar de garants.

L’acord suposava que la FCA liquidaria una quantitat després de calcular els perjudicis econòmics patits per les mesures posades en marxa per la RFEdA i que, en tot cas, el CSD compensaria a la RFEdA en un acord entre ambdues institucions. La FCA va fer front a aquesta liquidació el passat mes de setembre tal i com ja s’ha explicat i el mateix director general del Consell General de l’Esport ha confirmat recentment.

També volem recordar que el 22 de desembre de 2022 es va aprovar al ple del Congrés la nova llei de l’esport estatal i una de les modificacions més destacades és la que fa referència a la integració gratuïta de les federacions autonòmiques a les Federacions Estatals.

Així doncs, aquesta sentència no té cap efecte econòmic sobrevingut.

 

Nota: L’aplicació de la quota d’integració com a pagament fix imposat per la RFEdA a les FFAA sempre ens ha semblat inapropiada i perjudicial per l’interès de l’esport de base i l’activitat de les FFAA, motiu pel qual des de la FCA, en algun cas conjuntament amb altres FFAA, es van posar en marxa els mecanismes jurídics per mirar de revertir-la.