Actualitat - 01/03/2020
Albert Orriols i Lluís Pujolar, a bord d’un Ford Fiesta RS WRC, s’han imposat en la 23a edició del Ral·lisprint Sant Julià, que s’ha disputat aquest diumenge, 1 de març. No li ha posat les coses fàcils el tàndem format per Ramon Cornet i Daniel Noguer, amb un Peugeot 305 N5, bons coneixedors del terreny i que s’han classificat segons a només 6”6. El podi l’han completat Xavier Agustina i Manel Jiménez, amb un Mitubishi Lancer Evo X.
Aquesta és la sisena victòria d’Orriols al Ral·li Esprint i la segona consecutiva, després de guanyar també el de l’any passat. De les últimes quatre edicions, el pilot vigatà se n’ha emportat tres.
 
Finalment, han participat a la prova un total de 31 equips, que han hagut de fer tres passades a cada un dels dos trams: Romagats, on hi havia molta grava a l’asfalt, i Collada del Vilar. Matinal amb força estones de sol i una mica de vent i molt de públic a la carretera. 

Orriols ha guanyat quatre dels sis trams, en el primer i tercer bucle, mentre que Cornet s’ha emportat els altres dos. Orriols ha fet una bona elecció de pneumàtics en el primer bucle, a diferència del seu gran rival, i ha pogut posar terra pel mig, amb sis segons d’avantatge que ja han estat insalvables.  
 
El pilot vigatà es mostrava satisfet a l’arribada: “Hem anat de menys a més, hem millorat els registres de l’any passat i no hem perdut la concentració tot i una parada de motor a la Collada del Vilar que ens ha fet perdre uns segons”. El cotxe, segons Orriols, ha rodat “perfecte”.
 
Cornet, per la seva banda, lamentava que haguessin utilitzat unes rodes que no eren “les adequades”, sobretot en el primer bucle. Però també valorava el podi: “Ha estat un ral·li molt intens i hem lluitat frec a frec amb l’Albert”.
 
El tercer lloc del podi s’ha decidit pels pèls. Agustina li ha arravatat a Marià Parès-Jordi Forcada en l’últim tram i li ha tret només set dècimes de segon. En cinquè lloc, a només set segons del podi, s’ha classificat un altre equip de la casa, Josep Lluís Diego “Josín”-Xavier Crosas.
 
Font: Escuderia Osona
Fotografies: JM Oliver