Actualitat - 18/02/2024

 

El Circuit d’Osona dona el tret de sortida a la segona temporada del programa DONA-GAS. El dissabte 24 de febrer va tenir lloc la primera jornada formativa i pràctica per nenes i noies sense experiència en el kàrting; un dia intens però molt excitant per totes elles. EI diumenge 25 va arrancar la primera prova dels Campionats de Catalunya de kàrting 2024, amb la participació de les noies incloses en el programa Dona-Gas 2023.

Pel que fa a la jornada del dissabte, les 9 joves convocades van assistir a una primera part de presentació i formació conduïda pels professionals, Belén García, Henry Martin i Gemma Carrió, una de les coordinadores del programa de la Comissió de Promoció del Talent de la FCA. La primera part de la sessió se’ls va explicar en què consisteix aquest i les activitats i coneixements que poden aprendre, seguit dels consells bàsics i pràctics inicials del kàrting, com el posicionament correcte dins del kart, normes i mesures de seguretat i circulació, els senyals, i en què consistiria la part de pràctica sobre pista.

Amb el karts a punt, utilitzant la pista petita del circuit, van provar una sèrie de tandes lliures perquè elles poguessin viure la sensació de conduir-los. Es van fer dos equips i la Belen amb un kart i el Henry des de la pista les van anar instruint i acompanyant en tandes de 10’, fent valoracions individuals i donant resposta a totes aquelles preguntes que anaven tenint sobre la pràctica. Finalment, van poder experimentar el córrer a la pista gran conjuntament amb la categoria de karts de lloguer amb nois i noies que estaven fent sessions d’entrenament prèvies a les proves de l’endemà.

Diumenge dia 25 va tenir lloc la primera cita de la temporada dels Campionats de Catalunya de kàrting 2024, distribuït per categories amb la participació de set noies del programa Dona Gas 2023, en categories karts de lloguer i karts propis, amb la novetat que tres d’elles van córrer a la categoria KZ amb karts propis, i comptant també amb la participació de la Berta Ràfols. En un programa molt complert d’entrenaments i curses organitzat per l’Escuderia Kuruma Racing i una jornada fresqueta però ben acompanyada pel sol, es va viure un inici de temporada amb un bon caire competitiu i festiu i molt animat per totes i tots.

La propera data del calendari del campionat esportiu per karts de lloguer, i segona jornada formativa i pràctica per noies novells, serà el cap de setmana del 9 i 10 de març i anirem a la província de Girona, al circuit de l’Escala.

Voldríem fer un especial agraïment a Joan Panadès, president de l'Escuderia Osona i a tot el personal del circuit, per totes les facilitats que ens van donar per poder portar a terme aquesta primera prova i jornada a les seves instal·lacions.

Recordem per últim, que l’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les noies/dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, sigui pel foment i sostenibilitat del nostre esport i com a resposta a una voluntat tangible d’inclusió i impuls de l’esport femení.