Actualitat - 16/05/2024

 

El circuit d’Osona va tancar el dissabte 4 de maig les tres jornades de formació i pràctica que s’han fet enguany dins del programa DONA-GAS. Aquest programa, en el seu segon any de vida, està dirigit a fèmines sense experiència en kàrting i amb la intenció que obtinguin els coneixements bàsics per participar en el Trofeu Dona-Gas dels campionats de Catalunya de kàrting.

La jornada, que va començar a les nou del matí, va congregar a nou noies adherides al programa, que van entrar ràpidament en acció després d’una breu xerrada en què la Gemma Carrió les hi va explicar en què consistiria el matí. En aquesta ocasió vàrem comptar com a formadores amb la Berta Ràfols, pilot que ja ha mostrat un gran nivell en l’especialitat, i l’Alicia Berrocal, la guanyadora del Trofeu Dona-Gas 2023.

Després d’una presa de contacte i tandes pràctiques en el traçat petit del Circuit d’Osona, seguint les indicacions de les formadores, que resolien els dubtes que els hi podien sorgir, es va començar a treballar en la línea de les traçades, l’òptima frenada i les referències. Les noies es van dividir en dos grups per poder tenir més agilitat a la pista i facilitar a cadascuna un treball més personalitzat. Per tancar la jornada es va rodar en el circuit gran, on es va seguir la mateixa dinàmica d’actuació.

La propera cita, després de les jornades de formació i pràctica, serà la primera prova del Trofeu Dona-Gas. El Trofeu 2024 constarà de quatre esdeveniments i el primer serà els dies 1 i 2 de juny al circuit de L’Escala. Els següents seran a Chiva, Osona i Tarragona.

 

Recordem per últim, que l’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les noies/dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, sigui tant pel foment i sostenibilitat del nostre esport com per la resposta a una voluntat tangible d’inclusió i impuls de l’esport femení.