Actualitat - 14/05/2018

Eduard Pons, al volant d’un Skoda Fabia R5, es va endur dissabte el triomf en el Ral·li Vila de Bellpuig, primera cita sobre terra del Campionat de Catalunya. La cursa, que arribava a la seva cinquena edició, puntuava a més del campionat català, per a la Copa de ral·lis de terra, el Trofeu de Ral·lisprints de Terra, el Campionat de Promoció i el Trofeu Júnior i la Challenge Focuxtreme. Organitzada per l’escuderia WRC Management, la prova constava de dos trams cronometrats, als quals els participants havien de donar tres passades.

Eduard Pons, amb Daniel Muntadas de copilot, va dominar el ral·li de principi a fi, marcant el millor temps en  cinc dels sis trams de la jornada. La parella va demostrar una perfecta adaptació al vehicle amb que participen al campionat estatal de terra i es va adjudicar la victòria amb més d’un minut d’avantatge al capdavant de la classificació.

Xavier Domènech, amb Àxel Coronado com a navegant, va intentar lluitar per la primera posició des de l’inici. Només va poder-se anotar un escratx però, la segona passada pel primer tram. Al final, pujarien al segon calaix del podi. Una segona posició que els permet mantenir el primer lloc en la classificació provisional del campionat català.

Emoció al màxim en la lluita per accedir al darrer calaix del podi. La van protagotanitzar dos buggies, els CAN-AM X3 de Jesús Cucharrera i Ferran Fornell. Cucharrera, amb Pau de las Heras de copilot, va rodar en tercer lloc durant la primera part del ral·li, En el quart tram però, va patir problemes i va perdre molt de temps. Fornell i el seu copilot, Ricard Simó, van situar-se llavors en tercera posició i, tot i que van veure retallat el seu avantatge, van mantenir el tercer calaix del podi fins al final.

Entre els vehicles de dues rodes motrius, el triomf va ser per Francisco Roig i Lorena Romero, amb un Citroën Xsara 2.0, que van acabar la cursa en sisena posició.

El Ral·li Vila de Bellpuig puntuava també pel Campionat de Catalunya de Promoció i el Trofeu Júnior que promou la Federació Catalana d’Automobilisme. La victòria va ser per als germans Ferran i Roger Aymerich, al volant d’un Ford Focus. A 25 segons es van classificar Eduard Ferran i Òscar González, amb idèntica muntura. Josep Segalàs i Xavier Carulla, amb un Renault Twingo RS, van acabar en tercera posició.

El Trofeu Catalunya de Ral·lisprints de Terra va aplegar una vintena d’equips i coincidia amb la segona prova de la temporada de la sempre espectacular Challenge Focuxtreme. Els participants havien de completar cinc dels sis trams del ral·li. El triomf va ser per a Aleix Solà i Marc Sauleda, que amb un Ford Focus 1.6 es van apuntar també el primer lloc en la Challenge. La parella va marcar el millor temps en quatre de les especials i va acabar el ral·li amb un avantatge de 15 segons.

La segona posició la van ocupar Fernando Eguren i Arnau Parera, amb un altre Ford Focus 1.6.. La parella va ser segona també en la Focuxtreme, en un ral·li en que van lluitar sempre pel podi.

Pau González i Èric Bellver, amb Ford Focus 1.6., van repetir la tercera posició aconseguida a Bellpuig l’any passat, tercers també en la Challenge Focuxtreme.

Per classes, Francisco Roig i Lorena Romero, amb un Citroën Xsara 2.0, van endur-se la classe 2, Eduard Pons i Daniel Muntadas es van endur la classe 6 amb un Skoda Fabia R5. La classe 8 va ser per a Joan Casals i Domènec Castellet de la Puebla, amb un Peugeot 106. Ferran Fornell i el seu copilot, Ricard Simó, amb un Can-AM X3, es van endur la classe UTV.

La propera cursa del Campionat de Catalunya de Ral·lis serà el Ral·li Empordà, sobre asfalt, que es disputarà el 26 de maig.

 

Fotografia: @Domini_racing