Muntanya

Tret de sortida del Campionat de Catalunya de Muntanya 2017, amb la disputa a Alcover de la primera cita de la temporada. La prova, que s’estrenava en el certamen, va aplegar una quarantena de vehicles sota l’organització de l’escuderia Tram Sport. Els participants havien de cobrir un tram de poc més de quatre quilòmetres amb un total de cinc mànegues, tres d’entrenaments i dues de cursa.

Ramon Plaus, amb un Speed Car, va ser el més ràpid en les dues mànegues de cursa, calcant pràcticament el temps en les dues pujades contra el crono. L’andorrà va millorar els temps aconseguits en les tandes d’entrenaments i ja en la primera pujada va situar el vehicle en primera posició. En la segona, repetiria el primer lloc per apuntar-se la victòria final en la primera prova del campionat que aquest any constarà de vuit proves.

Albert López, al volant d’un Demon Car EVO, va marcar bons temps en els entrenaments. En les mànegues de cursa va ser encara més ràpid, millorant els cronos, fins a aconseguir el segon millor temps de la jornada en la darrera carrera.

El tercer calaix del podi va ser per a Edgar Montellà, amb un Speed Car GTR EVO. L’andorrà va fer tres bones tandes d’entrenaments, millorant els temps progressivament. En la primera mànega de cursa va marcar el segon millor temps, el tercer millor de la jornada. L’andorrà no va puntuar en la segona mànega de cursa, sancionat per una vulneració del reglament.

L’actual campió de Catalunya, Francesc Munné, estrenava un Demon Car EVO, i es va mostrar intractable en les tres mànegues d’entrenaments, marcant el millor temps en totes. Problemes mecànics li van impedir sortir en la primera mànega de cursa. En la segona va ser desqualificat per arribar tard a la sortida i rebre ajuda dins el parc tancat.

El millor classificat en la Categoria de Turismes va ser Gerard de la Casa, quart en la general de la jornada, amb el seu habitual Seat Córdoba WRC. De la Casa va calcar els temps en les dues mànegues de cursa, superant els seus rivals, demostrant que vol tornar revalidar el títol de la categoria de Turismes.

El segon lloc entre els Turismes va ser per a Luis Aguilera, amb un Seat León MK2. Després de fer el seu millor temps en la primera mànega de cursa va acabar cinquè en la de la jornada.

A Alcover, Joan Salvans, amb l’habitual BMW M3 va ser tercer. Salvans va acabar en la sisena posició de la general.

Pel que fa a la Regularitat en Muntanya, el guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Miquel Duran, amb un Simca Rallye 2.

En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Joan Josep Codina, amb un Toyota Celica GT-Four. En segon lloc es va classificar Ricardo Jiménez, amb un Volkswagen Golf, mentre que Víctor Salagaray, amb un Peugeot 205 GTI, va ocupar la tercera posició.

Per classes, Raul Ramírez, va guanyar la classe 2 amb un Peugeot 106. Felipe Brandao, conduint un Seat León Cupra R Turbo, va assolir la victòria en la classe 4. Andreu Llaberia, amb un Citroën Saxo 1.6 VTS, va ser el millor entre els participants de la classe 6 i Joan Salvans, el més ràpid de la classe 8, amb un BMW M3. David Becerra es va adjudicar la 10, amb el seu Renault Megane Coupé. La classe 11 va ser per a Ingrid Rosell, que participava amb un Seat León Super Copa. David Espasa, amb un Honda Civic, es va adjudicar la classe 12, mentre que la 13 va ser per a Luis Aguilera, amb un Seat Leon MK II. La classe 14 va ser per a Gerard de la Casa i el seu Seat Córdoba WRC. Albert López es va adjudicar la 16 amb un Demon Car EVO. Ramon Plaus es va imposar en la classe 17, amb un Speed Car K-17. Eduard Andueza, amb un Citroën AX, es va adjudicar la classe 18 i Jaume Fraga, amb un Renault Clio 16S, va guanyar en la classe 19. Finalment, la classe 20 va ser per a Jaume Guixà, amb un Renault 5 GT Turbo.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 12 de març i serà la Pujada a les Ventoses que arriba a la seva vuitena edició.