Actualitat - 22/05/2017

Ramon Plaus va sumar a la Pujada Guardiola-Sant Julià de Cerdanyola el seu segon triomf de la temporada. La cita, quarta del Campionat català de Muntanya, arribava a la seva sisena edició, sota l’organització de l’escuderia Foc als Pistons. La prova es va celebrar en una jornada assolellada en un tram de prop de quatre quilòmetres, en una carretera sinuosa, en plena falda de la Serra del Cadí.

Després de ser el més ràpid en les tres mànegues d’entrenaments, l’andorrà Ramon Plaus, afrontava les dues de cursa amb l’objectiu de rebaixar encara més els temps aconseguits. Plaus va imprimir un fort ritme ja en la primera i va aconseguir marcar l’escratx de la jornada, un temps que li acabaria donant la victòria.

Edgar Montellà, amb un Speed Car GTR, va plantar cara a Plaus des dels primers compassos de la jornada. Problemes mecànics van impedir la seva participació en la segona mànega d’entrenaments però en la tercera va rebaixar el crono aconseguit i va ser el més ràpid, superant Plaus per només dues dècimes. En les curses, l’andorrà va calcar pràcticament els temps en les dues, sent el millor el de la segona pujada però a 15 centèsimes del vencedor.

La tercera posició a Guardiola de Berguedà va ser per a un altre andorrà, Gerard de la Casa, amb el seu habitual Seat Córdoba WRC, amb tracció total. Primer entre els participants en la categoria de Turismes, De la Casa es va sentir molt còmode en el traçat sinuós del Berguedà i va marcar el seu millor temps en la primera mànega de cursa, a només mig segon del vencedor.

El segon lloc entre els Turismes va ser per a Luis Aguilera, amb un Seat León MKII, gràcies al temps aconseguit en la primera de les dues mànegues de cursa. Després d’una bona primera mànega de cursa, Aguilera va provar de rebaixar el temps en la segona però tot i marcar el segon millor registre de la categoria no va poder rebaixar l’aconseguit per ell mateix en la primera pujada.

Fèlix Jurado, amb un Mitsubishi EVO VII, va acabar tercer en la categoria de Turismes a Guardiola. Cinquè en la general de la jornada, el manresà va sortir satisfet de la cita berguedana.

El Trofeu Propulsió se’l va endur Oriol Soler amb un BMW 318i.

La prova era puntuable també per als inscrits en la Regularitat en Muntanya. El guanyador en Regularitat Super-Sport va ser Lluís Llop, amb un Volkswagen Golf GTI. A continuació es va classificar Miquel Duran, amb un Simca Rallye. Joan Argemí, amb un Alpine A310, va ser tercer.

En la Regularitat Sport, el triomf va ser per a Víctor Salagaray, amb un Peugeot 205 GTI. En segon lloc es va classificar Gabriel Olivier, amb un Lancia Fulvia, mentre que Ricardo Jiménez, amb un Volkswagen Golf GTI, va ocupar la tercera posició.

Óscar Triano, amb un Peugeot 106 GTI, va ser el millor entre els participants de la classe 6. Ramon Rosell es va adjudicar la 10, amb un Renault Clio Cup. Josep Trasserra, amb un Porsche 911 GT3, es va apuntar la classe 11, mentre que Luis Aguilera es va apuntar la 13, amb un Seat León. Gerard de la Casa i el seu Seat Córdoba WRC es van adjudicar la victòria en la 14. Ramon Plaus es va adjudicar la 17, amb un Speed Car K-17. La 18 va ser per a Eduard Andueza, amb un Citroen AX. Josep Moral, va guanyar en la classe 19, amb un Renault Clio. La 20 va ser per a Juan Albamonte, amb un Lancia Delta. Finalment, la classe 22 va ser per a Oriol Soler, amb un BMW 318i.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Muntanya serà la Pujada a La Llacuna, que tindrà lloc el 18 de juny.