Actualitat - 14/12/2022

2022: Gran temporada dels Vehicles Històrics

 

Ral.lis

En l'edició d'enguany del Campionat de Catalunya d'Històrics s'ha comptat amb un total de 475 vehicles participants entre les categories de Velocitat, Legend, Legend RS, Regularitat Sport i Regularitat distribuïts entre les proves puntuables. Aquesta dada representa un 63,50% del total dels vehicles inscrits en aquestes 7 proves.

Els guanyadors:

Els guanyadors del campionat en la categoria de Velocitat han estat la parella formada per Jordi Ventura i Josep Autet. En pilots, Josep M. Martínez ha quedat segon i en Gil Castañé Sales, tercer. En copilots, Gil Castañé Soldevila ha estat segon i l'Albert Casaponsa, tercer.

Quant a Regularitat Sport, José L. Moreno i Isidre Noguera repeteixen victòria, per davant de Narcís Marcó i Jordi Ibarra, mentre que l'Albert Rosa i el seu fill Jan aconsegueixen una meritòria tercera posició.

El títol de Regularitat s'ha decidit a l'última prova. Finalment, un cop més, els guanyadors d'aquesta categoria han estat Carles Miró i Ivan Matavacas. El subcampionat se l'ha endut Antoni Verdaguer acompanyat per Maria Jesús Mora. El podi el completa Jordi Fanlo i Daniel Robledillo.

 

Muntanya

En el campionat d'enguany de Muntanya s'han realitzat un total de 169 participacions de vehicles històrics de les categories de Velocitat, Legend, Legend RS, Regularitat Sport i Regularitat repartides entre les 8 proves puntuables i ha compartit calendari de les proves del Campionat de Catalunya. Aquesta dada representa un 35,50% del total dels vehicles inscrits en muntanya.

Els guanyadors:

En velocitat, pel que fa a la Copa de Catalunya de Muntanya per a Vehicles Històrics, el guanyador en Pre-85 ha estat Joan García, Daniel Correa ha estat segon i Oscar Rodríguez tercer. En Pre-93, José Luís Hernández obté la posició més alta del podi seguit de Jordi Vilardebó i Francisco García.

En Jordi Pitarch ha estat el clar dominador i guanyador de Regularitat Sport, seguit de Joan Argemí i Ricardo Jiménez.

En Regularitat, la puntuació va ser molt més ajustada. Francisco Fernández s'imposà per només tres punts a Josep Garcia que va fer segon i en Javier Domínguez va assolir la tercera posició final.

Ttobareu les classificacions al web de la FCA

 

Kim Vilatarsana (President Comissió Històrics)