Actualitat - 22/05/2017

El circuit d’Osona va acollir el 20 i 21 de maig la segona cita de la temporada del campionat de Catalunya de kàrting. El certamen, que consta de cinc cites, va aplegar més d’una cinquantena de pilots, repartits en les categories Aleví-Benjamí, Cadet, Júnior, Sènior i Open RACC. Després de les tandes d’entrenaments lliures i els cronometrats que es van celebrar dissabte, la matinal de diumenge van concentrar les carreres en una jornada calorosa.

Els participants en l’Open RACC s’estrenaven a Osona i van rebre la visita de l’expilot de Fórmula 1 Pedro Martínez de la Rosa, que va presenciar el debut de la seva filla. El protagonista de les dues carreres d’aquesta categoria va ser Mikel Merino, que es va imposar en les dues curses amb solvència després d’unes primeres voltes molt disputades. El van acompanyar al podi Jordi i Biel Fugardo, segon i tercer respectivament en la primera cursa. Els dos pilots s’intercanviarien la posició en la segona de les curses.

Els participants en la categoria aleví havien de disputar 14 voltes al traçat osonenc. Alejandro Meléndez va fer el doblet, imposant-se en les dues carreres. Iker Carceller va ser segon en les dues curses. En la segona va tenir opcions de victòria en un final molt ajustat amb Alejandro Meléndez. Els dos pilots van creuar la meta separats per només 41 mil·lèssimes. Arnau Ràfols va completar el podi en les dues carreres.

Pel que fa a la categoria Benjamí, el triomf va ser per a Adrián Benito, en les dues curses, amb Louis Loveau, segon, i Raúl Zunzarren, tercer.

Les dues curses de la categoria Cadet van ser d’allò més disputades. Sergio Ruiz, que ja havia guanyat una cursa en l’estrena de la temporada, es va imposar en les dues a Osona en dos finals molt ajustats. En la primera carrera el van acompanyar al podi Josep Maria Martí i Arnau Safont. En la segona van ser Javier Lara i Alejandro Albanesi.

Podi idèntic en les dues carreres de la categoria Júnior. Hugo Belda es van endur la victòria en les dues després d’un emocionant frec a frec amb Daniel Tkachenko, que va ser segon en ambdues curses. Antonio Herrerías va sumar dos tercers llocs, importants per a la classificació general.

La categoria Sènior va ser la única que va tenir guanyadors diferents en cada una de les carreres. Èric Alonso es va imposar en la primera, amb Marc Fugardo, segon i David Martínez, tercer. Fugardo seria el més ràpid en la segona carrera per davant de David Martínez i del seu germà Albert.  

La propera cursa del Campionat català de kàrting tindrà lloc els dies 17 i 18 de juny al Kàrting de Mora.