Actualitat - 27/12/2023

 

El primer any de funcionament del programa DONA-GAS ha resultat un èxit, com ho demostren les 157 noies/dones que hi han participat, 115 en la vessant esportiva (kàrting, circuits i ral·lis) i 42 tècniques i oficials. Entre els reptes plantejats era el de donar a conèixer al major nombre possible de noies/dones el motorsport en les seves diferents especialitats i transmetre valors com la passió, l’esforç, la superació i mostrar les opcions d’aquest esport i sector.

Neus Santamaria, directora de cursa i responsable de la comissió d’Igualtat de la FCA, recorda el per què i el com va néixer el programa, “un projecte per fomentar la presència femenina en el món del motor i deixar clar que totes amb tots podem aconseguir el que ens proposem”. Destaca la gran acollida que ha tingut i la il·lusió que ha despertat entre les nenes/noies/dones involucrades en totes les àrees del nostre esport.

Gemma Carrió, també fundadora i coordinadora de DONA-GAS, explica les diverses activitats i accions que s’han realitzat per donar visibilitat, captar i fer els primers passos per desenvolupar el talent femení en totes les disciplines, destaca el valor afegit remarcant que “hi ha moltes opcions professionals de futur dins de l’automobilisme més enllà de la seva pràctica esportiva, perquè es un sector amb projecció, la industria de l’automoció necessitarà de noves capacitats i professions: mecàniques, enginyeres, professionals amb perfils digitals, robòtica, noves tecnologies, disseny industrial,…”

 

El detall de participació en xifres per especialitats:

Kàrting: 24 participants, 11 nenes/noies seleccionades. 8 incorporades en el Trofeu Dona Gas i 3 dins del Campionat de Catalunya de Kàrting, i una d’elles es va proclamar campiona de Catalunya de Kàrting en la categoria sènior.

Circuits: 102 noies participants de les jornades tècniques i pràctiques.

Ral·lis: 31 noies participants de les jornades teòriques i pràctiques.

Des de la Federació Catalana d’Automobilisme agraïm la complicitat de totes i tots els que han ajudat i/o contribuït a l’impuls del programa i desitgem que siguin molts mes en el futur. Cal ressaltar la participació activa de mes de 50 noies/dones que ja son referents i professionals de la competició com a pilots, copilots, directores, oficials, tècniques, mecàniques, enginyeres… que han col·laborat per aportar els seus coneixements, experiències i dedicació en un projecte amb moltes possibilitats connectades amb el futur del motorsport i les professions associades.

El programa continuarà aquest 2024 en les seves àrees de kàrting, ral·lis, circuits i oficials amb noves activitats amb el gran objectiu de DONA-GAS de fer créixer significativament la presència, la formació i el potencial femení al nostre esport.

Anima't!

 

vegeu vídeo resum