Actualitat - 15/12/2022

-   Joan Ollé, president de la FCA, valora molt positivament les esmenes a la Ley del Deporte aprovades pel Senat

 

La reivindicació i la lluita d’aquests darrers anys per part de la Federació Catalana d’Automobilisme ha donat, finalment, els seus fruits aquest dimarts, 13 de desembre, quan el ple del Senat va aprovar el projecte de la Ley del Deporte per 133 vots a favor, 109 en contra i 20 abstencions després d’incorporar unes quantes esmenes proposades pels diferents partits polítics. El resultat comporta un stop al procés de desintegració que havia engegat la RFEdA. Un cop la llei es va aprovar al Senat tornarà al Congrés per la seva ratificació.

Joan Ollé, president de la Federació Catalana d’Automobilisme, que va seguir la sessió en directe i en comunicació constant amb les senadores, assenyala que “la més important d’aquestes esmenes, que va ser presentada pel PNV, es la que afecta a la nostra possible desintegració i diu que les federacions espanyoles no podran exigir un pagament obligatori a les autonòmiques pel concepte d’integració”.

D’altra banda, el president explica que “el segon punt, i també important, és que les federacions autonòmiques podran fer també esport internacional que no sigui oficial. L’exemple el tenim amb la Setmana Catalana de l’Esport, en la qual ha competit molta gent que ha vingut des de fora. Nosaltres podem organitzar una prova i convidar gent que vingui des de fora. No hem de demanar permís ni al CSD ni a la Federació Espanyola, sempre que aquests convidats no puntuïn ni bloquegin i estiguin en una classificació a part”.

Joan Ollé remarca que “un altre punt important és que nosaltres, que tenim una llarguíssima tradició en el món de l’automòbil –la primera cursa la vàrem fer el 1902-, podríem demanar a la FIA que Catalunya formés part com a país membre de ple dret a la Federació Internacional, a l’estil del que té el Regne Unit amb Gales i Escòcia”.

La valoració final és que “estem contents perquè aquestes esmenes aprovades de la Ley del Deporte, el que fan és tornar a repartir competències, donant-li més força a les federacions autonòmiques. La llei, segons estava plantejada, era molt centralitzadora i hem aconseguit que passi tot el contrari”.