Actualitat - 23/04/2024

 

El circuit d’Osona va acollir el divendres 19 d’abril una jornada divertida i festiva organitzada per DONA-GAS i amb la col·laboració del Centre Porsche Barcelona. Aquesta activitat, en la qual hi va haver molt de caliu per la quantitat d'espectadors congregats, va resultar un aperitiu excepcional del Rallye La Llana, prova puntuable per a la Copa d’Espanya (CERA) i el Campionat de Catalunya de ral.lis d’asfalt. El traçat osonenc va ser l’escenari on poc després es van celebrar els dos primers trams cronometrats del ral·li.

Aquesta nova cita de DONA-GAS  va comptar amb la participació de 30 noies que van gaudir de l’automobilisme i disfrutar d’unes voltes a la pista amb uns espectaculars Porsche els quals van ser conduïts per les ambaixadores Ares Lahoz, Mercè Martí i Judit Florensa. Entre les participants hi havia oficials, mecàniques, noies pilots, copilots i d’altres sense experiència atretes per aquesta iniciativa que vol fomentar el nostre esport entre les noies.

El punt de trobada, dins de les instal·lacions del Circuit d’Osona, va ser la zona habilitada pel Centre Porsche Barcelona, on la Neus Santamaria i la Gemma Carrió, coordinadores de DONA-GAS, van donar detalls del programa i de l’activitat. A continuació les tres pilots van començar a fer tandes de tres voltes a la pista, compartint amb les diferents noies l’experiència de copilotatge. Centre Porsche Barcelona va posar a disposició tres cotxes -(911 GTS, Taycan S i 718)- els quals van poder mostrar tot el seu potencial a les mans de les expertes pilots.

S’ha d’agrair, finalment, a tot l’equip del Circuit d’Osona la seva acollida i també als organitzadors del Rallye La Llana totes les facilitats que van proporcionar per poder portar a terme l’activitat.

L’objectiu del programa DONA-GAS és incrementar significativament la presència de les noies/dones i desenvolupar el seu potencial dins de l’automobilisme. Amb aquesta iniciativa tots hi guanyem, sigui pel foment i sostenibilitat del nostre esport o com a resposta a una voluntat tangible d’inclusió i impuls de l’esport femení.