Actualitat - 01/04/2019

Tercera cita de la temporada per als participants de la Copa de Catalunya de Resistència Off-road, amb la celebració a Masquefa d’una prova clàssica en el calendari de l’off-road català. Sota l’organització de l’escuderia Gas a Fons, la cita arribava a la seva vuitena edició i es va desenvolupar en la matinal del diumenge 31 de març, reunint un bon nombre de públic al traçat.

La resistència, que ja ha celebrat la meitat de les proves puntuables de la temporada, és habitualment una especialitat que aplega famílies i amics, en una jornada ludicofestiva. En la carrera, de tres hores de durada, hi van prendre part en aquesta ocasió més d’una vintena d’equips formats per dos o tres pilots, que s’intercanvien al volant durant la cursa.

Els vehicles estaven distribuïts en tres categories: la classe 1, reservada per a vehicles de fins a 1.600 centímetres cúbics, la classe 2, per a vehicles de 1.600 a 2.000 centímetres cúbics, i la 3, per a vehicles d’una cilindrada superior als 2.000 centímetres cúbics.

La cursa va oferir dosis d’emoció amb canvis al liderat, fruit també de les diferents estratègies en els canvis de pilot. La victòria al final va ser per a Ferran Vilamitjana i Marc Montaner, al volant d’un Volkswagen Golf GTI que van rodar durant 175 voltes sobre el circuit de l’Anoia. La parella aconseguiria també el millor temps entre els vehicles de la classe 2, amb un avantatge d’un minut i onze segons sobre el segons classificats. El segon lloc a Masquefa va ser per al trio format per Xavier Alabau, Robert Puig i Jordi Marull, que competien amb un altre Volkswagen Golf GTI, i acabarien la jornada en el segon lloc també de la classe 2. El podi el van completar l’equip format per Juan Antonio Gracia i Francesc Xavier González, que compartien el volant d’un Seat Ibiza GTI. El duet va acabar a dues voltes dels vencedors, sent tercers també de la classe 2.

Pel que fa a la classe 1, la de menor cilindrada, el triomf va ser per a Ivan i Xavier Margarit, amb el seu habitual Citroën Saxo 1.6, que van ser sisens en la general de la jornada. La parella repetia així la bona actuació de la passada edició. Vicente de la Torre i Lluís Solà, amb un altre Citroën Saxo 1.6, van ocupar el segon lloc de la classe 1, després de fer 163 voltes al circuit i acabar setens de al general. El podi de la classe petita el van completar David Cabeza i Oriol Gel, amb un Peugeot 205 1.6.

La classe 3, reservada per a vehicles de més de 2.000 centímetres cúbics, va ser per a Joaquim Guillamet i Jordi Farrés, amb un Seat Ibiza. La parella va donar 157 voltes al circuit i es va situar en la 12a. posició final després de les 3 hores que va durar la competició.

La propera prova prevista de la Copa de Catalunya de Resistència off-road tindrà lloc el 18 de maig en el marc de la Diada off-road de Mollerussa.