Actualitat - 04/09/2017

Xevi Pons i Carlos del Barrio, al volant d’un Peugeot 208 T16, es van adjudicar el 2 de setembre el Ral·li Ciutat de Cervera, sobre terra, primera cursa puntuable del certamen català després de la pausa estiuenca.

La prova, que arribava a la 18a. edició, era puntuable també per al campionat estatal de Terra, a més de la copa de Catalunya de ral·lis de Terra, la Copa de Catalunya de Promoció, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints, el Volant RACC-Trofeu Mavisa, i la Challenge Focuxtreme.

Sota l’organització de l’escuderia WRC Management, la cursa constava de quatre trams cronometrats, als quals els més d’un centenar de participants havien de fer dues passades.

Xevi Pons, amb Carlos del Barrio de copilot, va dominar la cursa des del principi, marcant 5 dels 7 escratx de la prova. No ho va tenir però gens fàcil. Tot i començar líder, problemes en un amortidor li van fer perdre el primer lloc en la segona especial, que recuperaria un tram més tard. Pons, que compta amb tres títols de l’estatal de terra, cediria només un escratx, proclamant-se vencedor al final de la carrera.

Josep Basols i Xavier Amigo, amb un Citroën DS3 R5, van ocupar el segon lloc entre els participants del català, després d’acabar quarts en la general de la jornada, darrere de José Antonio Suárez i Cándido Carrera, líders del campionat estatal, amb un Peugeot 208 Maxi Rallye,  i Alexander Villanueva i Óscar Sánchez, amb un altre Citroën DS3 R5.

El podi del català el van completar Jan Solans i Mauro Barreiro, amb un Peugeot 208 VTI R2, primers entre els participants de dues rodes motrius, que van ser catorzens de la general del ral·li.

Els participants del Campionat de Catalunya de Promoció només corrien els trams de la tarda. La victòria va ser per als germans Roger i Ferran Aymerich, amb un Ford Focus 1.6, que van marcar el millor temps en totes les especials. El segon lloc va ser per a Ruben Muñoz i Javier Martínez, amb un Peugeot 106. El podi el van completar Anna Tallada i Oriol Vives, amb idèntica muntura.

El Trofeu Catalunya de Ral·lisprints de terra va aplegar 18 vehicles que participaven també en la Challenge Focuxtreme. La victòria se la van adjudicar Gerard Fontaner i Arcadi Rovirola, amb un Ford Focus 1.6. La parella va superar els segons classificats per un marge de 10 segons. Un segon lloc que va ser per a Fernando Eguren i Luis Angel Martínez, que repetien podi de nou a Cervera. El tercer lloc entre els participants del Trofeu i de la Challenge Focuxtreme va ser per a Raúl Barrionuevo i el seu copilot Guillem Godayol, també amb un Ford Focus.

El Volant RACC-Trofeu MAVISA ha superat ja el seu equador. El Ral·li de Cervera marcava el debut dels nous Peugeot 208 1.2 PureTech  sobre terra, en un test idoni de cara al Ral·li RACC del 6 d’octubre. Jordi Salinas, amb Òscar Barrera al seient del copilot, va dominar la prova lleidatana i va aconseguir la victòria, un triomf que buscava des de l’inici de temporada. El jove pilot osonenc Josep Bassas va sumar un nou podi a Cervera al costat del experimentat copilot Manel Muñoz i va assegurar uns punts d'or que el situen més líders encara, tant a la general com entre els Júnior. Aleix Vila afrontava el seu primer ral·li sobre terra amb la incògnita de saber on estarien els seus temps. Amb Marc Roca a les notes, va aconseguir un meritori tercer lloc del Volant.

Per classes, entre els participants del Campionat de Catalunya, Jordi Salinas i Óscar Barrera es van adjudicar la classe 2, al volant d’un Peugeot 208 1.2 Puretech. Jan Solans i Mauro Barrero, amb un Peugeot 208 VTI R2, van guanyar la classe 4. La classe 5 va ser per a Josep Anton Domènech i Manel Marchal, amb un Citroën DS3 R3T. Xevi Pons i Carlos del Barrio, es van imposar entre els vehicles de la classe 8, amb un Peugeot 208 T16.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de ral·lis és el Ral·li Girona que es disputarà el 16 de setembre.