Actualitat - 26/06/2024

 

La festa de la Fórmula 1, que s'ha convertit en una experiència única, ha passat per Catalunya amb més brillantor que mai i crec que ens hem de felicitar per poder celebrar-ho a casa. Portem 34 edicions consecutives gaudint del gran premi al Circuit de Barcelona – Catalunya, una fita que ben pocs poden dir i voldria ressaltar que la iniciativa de portar el show a la ciutat de Barcelona visibilitza el nostre esport i l'apropa a molta gent que no hi té accés directe.

Potser no aporta gaire al vessant esportiu, però no tinc el mínim dubte que ens dona un elevat valor afegit. Després d'anys en què la ciutat donava l'esquena al nostre esport, la resposta popular indica clarament que hi ha una important base social que s'interessa pel Motorsport.

Al Circuit, les millores han estat espectaculars i cal felicitar a tots aquells que de manera encertada han contribuït a posar al dia aquesta instal·lació emblemàtica i imprescindible per a la pràctica i progressió dels nostres pilots.

No deixarem d'insistir en el fet que hem de trobar l'encaix entre la lògica de gestió del circuit i el legítim dret que tenim a poder usar el circuit de titularitat pública per a la pràctica de l'esport de base.

El Gran Premi va ser un èxit en tots els sentits, amb victòria a la F3 d'en Mari Boya, pilot aranès que va demostrar el seu nivell, i també un gran protagonisme de Pepe Martí a la F2. Les grades plenes d'aficionats, molts d'ells ben joves, demostren que el Motorsport està ben viu. Esperem que puguem continuar gaudint-ne molts anys.

 

Pere Serrat i Puig

President FCA

 

imatge: Miquel Rovira / Circuit de Barcelona-Catalunya