Actualitat - 07/11/2017

Una forta tempesta va obligar a suspendre el V Ral·li Torrefeta i Florejacs-El Llor després de només dues especials. La cursa, organitzada pel club WRC Management, era puntuable a més del Campionat de Catalunya, per a la Copa de Ral·lis de Terra, el Trofeu de Ral·lisprints de Terra, el Volant RACC- Trofeu Mavisa i la Challenge Focuxtreme. El Ral·li constava de dos trams que els prop de cinquanta equips participants havien de completar tres i quatre ocasions respectivament.

Josep Basols, amb Xavier Amigo al seient del copilot del Citroën DS3, es va endur la victòria després de marcar el millor temps en el primer tram, el més llarg dels dos, amb poc més de 10 quilòmetres. Avançada l’especial va fer acte de presència la pluja que va augmentar en intensitat. El segon lloc va ser per a Miquel Prat i Daniel Montaner que, amb un BMW Mini, va ser el més ràpid en la segona especial. Eduard Pons i Daniel Muntadas, amb un Subaru Impreza, van ser tercers després de quedar-se a tres dècimes de l’escratx en la segona especial. La tempesta, que va anar augmentant d’intensitat, va deixar el recorregut impracticable i va obligar els organitzadors a suspendre la cursa, per motius de seguretat, quan ja havien disputat el segon tram bona part dels participants.

En dues rodes motrius el triomf va correspondre a Jesús Jiménez i Ignacio Paz, amb un Seat Ibiza, que van acabar en sisena posició.

Pel que fa als participants en el Trofeu de Ral·lisprints de Terra, la victòria va ser per a Pau González i Eric Bellver, amb un Ford Focus, primers també entre els participants de la Challenge Focuxtreme. Aleix Solà i Jordi Soldevila, al volant d’un Ford Focus, van ocupar el segon lloc al Ral·lisprint i a la Challenge. En tercera posició es van classificar Daniel Dalmau i Eduard Ferran, amb un Seat Ibiza. El tercer calaix del podi de la Challenge Focuxtreme va ser per a Josep Molas i Joan Codinachs, amb un Ford Focus, que van quedar quarts entre els participants del Trofeu de Ral·lisprints de Terra.

El Volant RACC-Trofeu Mavisa enfila la recta final i prometia emoció. La forta pluja que va caure a partir de migdia va obligar a parar el ral·li quan Josep Bassas i el seu copilot, Manel Muñoz, eren líders, mostrant una vegada més una gran solidesa que els deixa en una posició privilegiada quan falta per disputar-se només el Ral·li 2000 Viratges. A només cinc segons de la primera posició es trobaven al moment que es va parar la cursa Aleix Vila i Marc Roca. Sergi Francolí, amb Guillem Aymerich a les notes, van veure premiat el seu bon inici de cursa amb la tercera posició en la competida copa de promoció del RACC.

La propera prova del Campionat català de ral·lis, puntuable també per al Volant RACC, serà el 57è Ral·li 2.000 Viratges, previst per al 18 de novembre.